Kuva: Riia Frost

Isac Elliotin biisi oli hitti TikTokissa jo ennen julkaisua - paljastaa, miten hän itse suhtautuu someen

10.06.2022 20:15 - Riia Frost

Muusikko Isac Elliot kertoo muun muassa hänen suhteestaan someen, ja että kestikö uuden kappaleen kirjoittamiseen nimensä mukaisesti 20 minuuttia.

Voice.fi haastatteli kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla viihtynyttä artistia Isac Elliottia, 21. Haastattelussa Elliot kertoo muun muassa, miten laulajan oma auto liittyy uuteen 20min-hittiin sekä paljastaa hänen kolme suosikkikesäaktiviteettiaan. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Laulaja-lauluntekijä Isac Elliot on hurmannut monien ihmisten sydämet niin Suomessa kuin maailmallakin. Pitkään englanninkielistä musiikkia tehnyt Elliot julkaisi kuitenkin perjantaina 10. kesäkuuta suomenkielisen 20min-kappaleensa, jolla ovat myös mukana William ja Cledos.

Kyseinen kappale oli jo ennen julkaisupäiväänsä suuri hitti TikTok-sovelluksessa ja artistin fanit julkaisivat tuhansia luovia videoita 20min-kertosäeklipistä. Elliot kertookin fiiliksiään kappaleensa ennenaikaisesta suosiosta, joka on jatkunut myös sen julkaisun jälkeen.

- Totta kai on hyvät fiilikset. Tuohan on aika uusi tapa julkaista musiikkia, mikä on aika outoa, koska muutama vuosi sitten ei saanut laittaa mitään klippiä minnekkään, ennen kuin biisi oltiin julkaistu. Nykyään on melkein aina pakko laittaa biisi someen hyvissä ajoin, jotta jengi voi veivata sen kanssa, Elliot toteaa.

- En ikinä ajatellut, että kappaleesta tulisi noin iso TikTokissa. Jo pelkästään edellisenä päivänä siitä oltiin tehty yli 1000 TikTok-videota, mikä on mielestäni aika paljon. Ja senhän näkee nyt Spotifyssakin, että ne jotka ovat julkaisseet niitä videoita, niin ovat myös kuunnelleet sitä biisiä julkaisun jälkeenkin, Elliot lisää.

Isac Elliot aloitti musiikkiuransa jo 11-vuotiaana. (kuva: Riia Frost)

Sosiaalinen media onkin nykyään erittäin isossa roolissa musiikkibisneksessä ja kappaleiden markkinoimisessa. Lisäksi vapaa-aikanakin väistämättä kohtaa sosiaalisen median niin hyvässä kuin pahassa. Elliot kertoo suhtautuvansa someen kuitenkin neutraalisti ja laulajan mukaan siihen on osittain auttanut se, että hän on aloittanut musiikkiuransa niin nuorena, eli 11-vuotiaana.

- Tuohan on se tulevaisuus. Itse aloin tekemään musiikkia juuri silloin, kun tuli Instagram ynnä muut sovellukset, niin olen itse kyllä tottunut siihen, että pitää jatkuvasti laittaa sisältöä sosiaalisiin medioihin, Elliot sanoo. 

- En ole aina ikinä oikein pitänyt siitä. Esimerkiksi TikTok oli minulle sellainen, josta tuli fiilis, että ”onko mun pakko tehdä tämä”. Mutta nykyään olen löytänyt sellaisen flow'n, että miten sinnekin saa laitettua hauskaa sisältöä, Elliot lisää.

Elliot onkin julkisesti kertonut rakastavansa sitä, että hän voi leikkiä somessa kohuja nostattavilla asioilla. Esimerkiksi eräs artistin Instagram-julkaisu, jossa pop-tähdellä nähdään tupakka kädessä, nosti suuren kohun niin medioissa kuin somessa. Elliot kuitenkin painottaa, ettei suinkaan ole ottanut kohujen nostattamista tavaksi.

- Silloin olisin tehnyt paljon enemmän vastaavanlaisia temppuja. Tuo nyt oli vain sellainen pikku hassuttelu, Elliot toteaa ytimekkäästi.

Luopuuko Isac Elliot kansainvälisestä urastaan lopullisesti?

Elliot on tehnyt musiikkiuransa alusta asti kappaleitaan englanniksi ja hänellä on aina ollut tavoitteenaan olla kansainvälinen artisti. Muusikolla onkin tällä hetkellä levytyssopimus Saksaan ja managerisopimus Englantiin. Koronapandemia kuitenkin keskeytti kansainvälisen musiikkiuran hetkeksi, mikä sai Elliotin pohtimaan muita ratkaisuja.

- Olin vain kotona istumassa sohvalla ja masennuin siellä. Mutta välillä tykkäämme ystävieni kanssa hengailla studiossa ja menimmekin sinne muutama kalja mukanamme ja kirjoitimme vähän niin kuin puolivahingossa 20min-biisin. Kuuntelin sitä biisiä noin viikon ja totesin, että tämä on aika kova ja teimme lisää suomenkielisiä kappaleita. Ja nyt minulla onkin iso kasa suomenkielisiä biisejä ja päätin, että teen niistä albumin, Elliot kertoo.

- Olen myös kauan halunnut tehdä sen, mutta en ole vain tiennyt, mikä olisi sille hyvä ajankohta. Ja nyt se tulikin luonnostaan, Elliot lisää.

Elliot ei ole juurikaan tehnyt suomenkielistä musiikkia, ellei kolmen biisin yhteistyötä räppäri Mikael Gabrielin kanssa lasketa. Onko helpompi kirjoittaa kappale suomeksi vai englanniksi?

- Kirjoittaminen on kyllä vähän luontevampaa suomeksi, koska se on kuitenkin kieli, jota käytän päivittäin. Lisäksi suomen kielellä pystyy kertomaan juttuja siistimmällä tavalla, Elliot kertoo.

- Lisäksi, jos kirjoitat biisin suomeksi, niin et tarvitse myöskään ketään kirjoittajaa siihen mukaan. Yleensä englanninkielistä biisiä on aina joku muu mukana kirjoittamassa, koska sille henkilölle se on äidinkieli, Elliot lisää.

Onko siis pop-tähti päättänyt luopua kokonaan kansainvälisestä urastaan?

- En todellakaan, mutta nyt hetken tästä eteenpäin fokuksenani on tämä suomenkielinen albumi, Elliot kiteyttää.

- Tämä ei ole niin diippii, että olisin muka valinnut yhden polun, jota vain kuljen. Tässä on vain mahdollisuus tehdä monta juttua samaan aikaan, Elliot lisää.

Lopuksi Elliot vastaa kysymykseen, joka on varmasti monien fanien huulilla: kestikö uuden biisin kirjoittamiseen 20 minuuttia?

- No siis me kirjoitettiin se kertosäe ensimmäiseksi, niin siinä meni kyllä suunnilleen kaksikymmentä minuuttia, Elliot paljastaa hymyillen.

Elliotin uuden 20min-kappaleen voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella sen täältä.

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Koronavuosi 2020 oli merkittävä käännekohta Isac Elliotin elämässä: "Huonoin ja paras vuoteni"

Lue myös: Aikuistuva Isac Elliot on kokenut julkisuuden nurjan puolen - ystävä myi puhelinnumeron faneille

Kilpailut

Uusimmat