Kuva: AOP

Kim Kardashian on haastettu oikeuteen - asianajaja vastaa syytöksiin

02.07.2022 20:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tosi-tv-tähden hiljattain lanseeraama Skkn by Kim -kauneuhoitotuotesarja on haastettu oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta.

Tosi-tv-tähti Kim Kardashian, 41, julkaisi hiljattain uuden ihonhoitotuotesarjan, joka kantaa nimeä Skkn by Kim. Tuotesarjan nimi ei ole kuitenkaan vakuuttanut kaikkia.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Newyorkilainen liikenainen ja kauneudenhoitoalalla työskentelevä Cydnie Lunsford on haastanut tosi-tv-tähden oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta skkn-kirjainyhdistelmän käytön vuoksi. Kardashianin asianajaja kiistää tavaramerkkiloukkausta tapahtuneen ja kertoo, että on valmis viemään asian oikeuteen.

- Uskomme, että tapauksessa ei ole niinkään kyse tavaramerkkilaista, vaan enemmänkin kyse on yrityksestä päästä asiassa sovintoon uhkaamalla vahingoittaa Kardashianin nimeä ja mainetta, asianajaja toteaa E! News -julkaisulle antamassa lausunnossaan.

- Tämä ei tule onnistumaan ja olemme valmiita käsittelemään asiaa oikeudessa, juristi jatkaa.

Haasteessaan Lunsford toteaa, että hänen Beauty Consepts -yrityksensä on harjoittanut liiketoimintaa Skkn+ -brändillä Washingtonissa ja New Yorkissa elokuusta 2018 alkaen. Hän huomauttaa myös käyttäneensä tavaramerkkiä myydessään kauneudenhoitopalveluita ja -tuotteita niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä. Lunsford on perustanut kirjainyhdistelmällä olevan domainin ja Instagram-sivun niin ikään vuonna 2018.

- Olemme iloisia siitä, että Lunsford on pienyrittäjä ja on pystynyt toteuttamaan unelmiaan. Se ei kuitenkaan oikeuta häntä väittämään virheellisesti, että olisimme tehneet jotain väärää, Kardashianin asianajaja toteaa.

Asiakirjojen mukaan Beauty Consepts -yritys on jättänyt maaliskuun 28. päivä vuonna 2021 hakemuksen Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle hakemuksen tyylitellyn Skkn+-logon käytöstä kauneudenhoitopalveluiden yhteydessä.

Kardashian jätti maaliskuun 30. päivä vuonna 2021 useita tavaramerkkihakemuksia Skkn by Kim -tavaramerkille. Muutama kuukausi myöhemmin tosi-tv-tähti jätti lisäksi tavarahakemuksen ainoastaan Skkn-kirjainyhdistelmään. Hakemukset eivät sisältäneet kuvauksia tietynlaisesta tyylittelystä.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lundsfordin jättämän haasteen mukaan saaneensa kuulla heinäkuussa 2021 Kardashianin aikeista julkaista ihonhoitotuotesarja skkn-nimellä. Haasteen mukaan Lundsfordin omistama yritys olikin lähestynyt tosi-tv-tähden tiimiä pyytäen näitä hylkäämään suunnitelmat käyttää kyseistä kirjainyhdistelmää, sillä nimi on Beauty Concepts -yrityksen ydintoiminnan tunnistettavimpia merkkejä.

- Saimme viime vuoden puolivälissä kirjeen Beauty Concepts -yritykseltä. Kirjeessä yritys väitti omistavansa oikeudet skkn+-logoon ja kirjeessä kerrottiin, että yritys oli jättänyt hakemuksen suojatakseen logoaan. Tietojemme mukaan yritys ei myynyt tuotteita Skkn+-nimen alla, asianajaja toteaa.

- Beauty Concepts pyysi meitä luopumaan Skkn-nimestä. Tietenkin kieltäydyimme, asianajaja toteaa.

Haasteen mukaan epäonnistuneiden neuvottelujen seurauksena Beauty Concepts aloittaa nyt juridisen prosessin pysäyttääkseen heidän tavaramerkkinsä loukkauksen.

- Olemme lähestyneet yritystä useita kertoja, jotta voisimme löytää sopivan ratkaisun yhteiseloon. Huomautimme, ettei Brooklynissa toimiva pienyritys ole oikeutettu estämään maailmanlaajuisesti toimivaa ihonhoitotuotesarjaa toimimasta. Koska emme ole tehneet mitään väärää, pysymme kannassamme, lausunnossa summataan.

Kardashian julkaisi Skkn by Kim -tuotesarjansa kesäkuun 21. päivä.

Lue myös: Kim Kardashian tiukkana lapsensa sosiaalisen median käytöstä

Lue myös: Kardashian-Jennerit voittivat oikeustaistelun Blac Chynaa vastaan

Lähde: E! News

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat