Kuva: AOP

Cristal Snow ärähtää Päivi Räsäselle kritiikistä dragmiesten satutuokioita kohtaan: "Istu alas"

08.07.2022 20:15 - Riia Frost

Juontaja ja drag-artisti Cristal Snow näpäyttää Päivi Räsästä sekä Twitterissä että Instagramissa.

Suomalaisten yksi tämän hetken suurimmista puheenaiheista ovat tapahtumat, joissa drag-artistit pitävät satutuokioita lapsille kirjastoissa. Drag-miehet ilmaisevat itseään naiseksi pukeutumisen, meikkaamisen ja esiintymisen kautta ja rikkovat sukupuoliroolien rajoja. Osa onkin ottanut drag-artistien pitämät satutuokiot lapsille ilolla vastaan, mutta tapahtumat ovat myös saaneet paljon vastustajia.

Kyseiseen aiheeseen on myös päättänyt ottaa kantaa kristillisdemokraattinen poliitikko Päivi Räsänen, 62, joka ilmaisee mielipiteensä tuttuun, suorasanaiseen tyyliinsä.

"Pidän naisiksi pukeutuneiden dragmiesten satutunteja lapsille huolestuttavana ilmiönä, enkä ymmärrä mikä muu pointti tuossa on kuin indoktrinoida lapset #pride-ideologiaan, jossa halutaan muuttaa kahteen sukupuoleen perustuva luonnonjärjestelmä 'sukupuolen moninaisuuteen'", Räsänen kirjoittaa.

Räsänen on muutama kuukausi sitten selvinnyt oikeudenkäynnistä, jossa hänet oltiin haastettu oikeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kyseinen syyte koski Räsäsen lausumia ja mielipiteitä, jotka hän oli esittänyt homoseksuaaleista. Syytteet kaatuivat kuitenkin käräjäoikeudessa viime maaliskuussa ja oikeuden mukaan Räsänen ei syyllistynyt kiihottamisesta kansanryhmää vastaa. Räsänen on itse perustellut homofoobisiksi kritisoituja lausumiaan Raamatun teksteillä, mikä on herättänyt aikaisemmin suurta someraivoa.

Nyt juontaja ja drag-artisti Cristal Snow, 46, vastaa tiukasti Räsäsen kommenttiin drag-artistien pitämistä satutuokioista omassa Twitter-julkaisussaan.

"Mä olen drag artisti joka kirjoittaa lapsille koko perheen seikkailuromaanisarjaa ja lukenut mun siskonlapselle mun Penni Pähkinäsydän kirjoja siitä asti, kun hän oli viiden vanha. Arvaa mitä hän on tästä oppinut: suvaitsevaisuutta ja empatiaa. Istu alas Päivi. Istu alas", Snow kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa koko julkaisun täältä.

Snow jatkaa Räsäsen näpäyttämistä Instagram-tarinoissaan, joissa hän kertoo aikovansa poliitikon kommentin siivittämänä lähteä kirjastokiertueelle drag-asussa lukemaan lapsille satuja. Snow kertoo haluavansa kertoa lapsille tarinoita, joissa opetetaan erilaisuuden hyväksymistä, lähimmäisten rakkaudesta, ja jotka kasvattavat lasten itsetuntoa.

- Räsänen, terkkuja vain sulle: ”Aikasi on ohi, hani”. Me katsos taistellaan rakkaudella sua vastaan. Et tule koskaan voittamaan, beibs, Snow lisää käyttäen myös hieman englannin kieltä.

Noin puoli tuntia ensimmäisen twiittinsä jälkeen Snow kirjoittaa vielä yhden Twitter-julkaisun, jossa hän sanoo, että rakkaus voittaa lopulta kaikki taistelut.

"Hei, mutta jos haluatte kirjastoonne drag queenin lukemaan, niin minähän tulen. Tuon vielä oman kirjani mukaan!" Snow kirjoittaa.

"Rakkaus voittaa lopulta. Rakkaus ja empatia! Pride ympäri vuoden!" Snow lisää twiitissään viitaten vuosittaiseen Pride-ihmisoikeustapahtumaan, jossa muistutetaan yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Räsänen ei ole toistaiseksi vastannut Snow'n julkaisuihin. 

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Tuure Boelius Päivi Räsäsen vastauksesta kirjeeseensä: 'Luojan kiitos, hän ei tee lääkärin työtä'

Lue myös: Cristal Snow oli kiusattu koko nuoruutensa - sitten pukeutui mekkoon ja sanoi kaikille suorat sanat

Juttua muokattu 11.7. klo 13.15: Muokattu viittaus Räsäsen homofoobisista lausumista muotoon "homofoobisiksi kritisoituja lausumiaan".

Kilpailut

Uusimmat