Kuva: AOP

Fifty Shades of Grey -ohjaaja hyppää Amy Winehouse -elokuvaprojektiin - näyttelijähaku alkaa lähiviikkoina

12.07.2022 19:15 - Riia Frost

Hollywood on yrittänyt luoda Winehousista elokuvaa jo artistin kuolemasta asti, mutta yksikään aikaisempi projekti ei ole tähän mennessä edennyt suunnittelupöydältä pidemmälle.

Yksi odotetuimmista elokuvaprojekteista on artisti Amy Winehousen elämäkertaan perustuva Back to Black -elokuva. Hollywood on yrittänyt luoda Winehousista elokuvaa jo artistin kuolemasta asti, mutta yksikään aikaisempi projekti ei ole tähän mennessä edennyt suunnittelupöydältä pidemmälle. Back To Black -projekti vaikuttaisi kuitenkin etenevän toteutusvaiheeseen, sillä lähteet kertovat Deadline-julkaisussa, että elokuvaan on kiinnitetty ohjaajaksi Sam Taylor-Johnson, 55, joka on ollut ohjaajan puikoissa muun muassa Fifty Shades of Grey -elokuvassa.

Taylor-Johnson kertoo Instagram-julkaisussaan olevansa innoissaan, että hän saa ohjata tulevassa Back to Black -elokuvaprojektissa..

"Tämä on unelmaelokuva ohjata. Olen valmis", Taylor-Johnson kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Taylor-Johnsonille musiikkiaiheiset projektit ovat jo entuudestaan tuttuja, sillä hän on muun muassa ohjannut John Lennonin varhaisvuosista kertovan Nowhere Boy -elokuvan sekä musiikkivideoita tunnetuille artisteille The Weekndille, Elton Johnille sekä R.E.M.-yhtyeelle.

Elämäkertaelokuvan käsikirjoitus on Matt Greenhalghin käsialaa ja tuottajiksi on kiinnitetty Alison Owen, Debra Hayward sekä Tracey Seaward. Lähteiden mukaan Taylor-Johnson ja elokuvan tuottajat tulevat aloittamaan tulevina viikkoina näyttelijän etsinnän Winehouse-roolia varten.

Elokuvan on tarkoitus katsoa tarkemmin Winehousen elämää ja musiikkiuraa, jonka artisti aloitti Pohjois-Lontoon jazz-laulajana ja nousi Grammy-palkituksi supertähdeksi. Elokuvan arvioitua ensiesityspäivää ei ole toistaiseksi julkistettu.

Winehouse menehtyi traagisesti 27-vuotiaana alkoholimyrkytykseen heinäkuussa 2011. Artistin tiedetään kärsineen pitkään alkoholi- ja huumeongelmasta. Winehouse tunnettiin ikonisesta matalasta lauluäänestään ja monen eri musiikkityylin sekoittamisesta. Winehousin suurimpiin hitteihin kuuluvat muun muassa RehabYou Know I’m No Good sekä Back to Black, josta elokuvaprojektin nimi tulee.

Yksi ikonisimmista artisteista Amy Winehouse menehtyi vuonna 2011 alkoholimyrkytykseen. (kuva: AOP)

Lue myös: Amy Winehouse -huutokaupassa hinnat kohosivat pilviin - viimeisestä esiintymisasusta maksettiin jättisumma

Lue myös: Tekoäly teki "uusia" kappaleita Nirvanalle ja Amy Winehouselle - kuuntele hämmästyttävä lopputulos

Lähteet: Deadline, People

Kilpailut

Uusimmat