Kuva: AOP

Squid Game teki jälleen historiaa - ensimmäinen ei-englanninkielinen parhaan draamasarjan Emmy-ehdokas

13.07.2022 15:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Viime syyskuussa ensi-iltansa saanut eteläkorealainen sarja on niittänyt mainetta.

Netflixin menestyssarja Squid Game jatkaa historian tekemistä. Raakuudestaan tunnettu eteläkorealainen sarja on ensimmäinen ei-englanninkielinen ohjelma, joka on huomioitu parhaan draamasarjan Emmy-ehdokkuudella.

Sarja nimettiinkin ehdolle Emmy-palkinnon saajaksi kaiken kaikkiaan 14 kategoriassa, muun muassa sarjan pääosanesittäjä Lee Jung-jae on ehdolla parhaasta pääroolista.

Menestyssarja on huomioitu Emmy-ehdokkuuksien lisäksi parhaan näyttelijäkokoonpanon Sag-ehdokkuudella sekä parhaan draamaohjelman Golden Globe -ehdokkuudella.

Syyskuussa 2021 ensi-iltansa saanut sarja on ehdokkuuksien lisäksi ehtinyt kahmia itselleen lukuisia palkintoja. Elokuvasivusto IMDb:n mukaan sarja on huomioitu yhteensä 29:lla eri elokuva- ja televisioalan palkinnolla, muun muassa Sag-palkinnoilla kolmessa eri kategoriassa.

Supersuositulle sarjalle on luvassa jatkoa, sillä toinen tuotantokausi on tekeillä. Uuden kauden julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta se sijoittuu todennäköisesti vuodelle 2023 tai 2024.

Lastenleikkeihin perustuva sarja on poikinut myös kansainvälisen tosi-tv-sarjan, jossa 10 kilpailijaa pääsee mittelemään mittavasta rahapalkinnosta.

Lue myös: Squid Gamen uudesta kaudesta julkaistiin ensimmäisiä maistiaisia: "Tule mukaan uudelle kierrokselle"

Lue myös: Squid Gamesta tehdään reality-sarja, jossa pelataan tuttuja pelejä - mukaan voi hakea kuka vain

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat