Kuva: AOP

Riiviöt-elokuvien ohjaaja väittää Baby Yodan olevan kopio hänen hahmostaan: "Täysin varastettu"

16.07.2022 17:15 - Riia Frost

Riiviöt-elokuvien ohjaaja Joe Dante puhuu avoimesti näkemyksestään, jonka mukaan suosituilla Gizmo- ja Baby Yoda -hahmoilla on paljon samankaltaisuutta.

Gremlins eli Riiviöt on 1980-luvun on yksi klassikko kauhu- ja komediaelokuvista, joka nousi suureen suosioon. Ensimmäinen elokuva keräsikin yhteensä kahdeksan palkintoa eri gaaloista ja on edelleen fanien suuressa suosiossa.

Nyt Molempien Riiviöt-elokuvien ohjaaja Joe Dante, 75, väittää San Francisco Chronicle -julkaisun haastattelussa, että Star Wars -maailman suosittu hahmo Baby Yoda olisi kopio hänen Gizmo-riiviöhahmostaan. Baby Yoda on vauvaversio Star Warsin yhdestä ikonisimmista hahmoista Yodasta. Baby Yoda esiintyi ensimmäistä kertaa Star Warsin spin off -sarjassa The Mandalorian ja hahmo nousi heti fanien suureen suosioon.

Dante nostaa kopioepäilyksensä ilmi, kun hän kertoo haastattelussa Riiviöt-elokuvien fanien edelleen rakastavan klassikkoa ja erityisesti hänen luomaansa Gizmo-hahmoa.

- Luulen, että elokuvien pitkäikäisyys on todella avainasemassa tälle hahmolle, joka on pohjimmiltaan kuin vauva, Dante analysoi.

- Mikä tuokin minut tietysti aiheeseen Baby Yodasta, joka on täysin varastettu ja on aivan kopioitu. Häpeilemättä vielä, mielestäni, Dante lisää.

Gizmo-hahmo Riiviöt-elokuvista. (kuva: AOP / Warner Bros/Courtesy Everett Collection)

Baby Yoda -hahmo Star Warsin spinoff-sarjasta The Mandalorian. (kuva: AOP)

Dante tekee kuitenkin selväksi, ettei hän aio haastaa Disneyn omistamaa LucasFilmiä oikeuteen, vaikka hän ei olekaan iloinen elokuvatuotantoyhtiön varkaallisesta teosta.

Dante ei suinkaan ole ainoa, joka on tuonut esille Gizmon ja Baby Yodan ulkonäöllisen samankaltaisuuden. Riiviöt-elokuvien päätähti Zach Galligan, 58, on myös tuonot ilmi vuonna 2021 Entertainment Weekly -haastattelussa, että hän on huomannut somessa meemejä, joissa vitsaillaan suosittujen hahmojen samankaltaisuudesta. Galligan myös kertoi, että fanit ovat jopa keksineet eri teorioita hahmojen yhtäläisyyksille.

- Se on vain toisenlainen kerronta, jonka avulla voit edistää ihmisten sitoutumista elokuviin, Galligan pohti.

LucasFilms tai Disney eivät ole toistaiseksi kommentoineet Danten väitettä millään tavalla. Suosittu Gizmo-hahmo tullaan näkemään tulevassa HBO Maxin animoidussa sarjassa Gremlins: Secret of the Mogwai. Dante itse toimii kyseisen projektin konsulttina.

Riiviöt-elokuvien ohjaaja Joe Dante. (kuva: AOP)

Lue myös: Uudella Star Wars -sarjalla valtava menestys - nousi Disney+-palvelun katsotuimmaksi

Lue myös: Star Wars -näyttelijä on kohdannut rasismia - Ewan McGregorilta suorat sanat faneille

Lähteet: Daily Mail, Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat