Kuva: Shutterstock

Keittiömestareiden mielestä kilpailuilla houkutellaan alalle osaajia - 'Siellä he tulevat esille'

21.07.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Nuoria osaajia houkutellaan keittiömestareiden mukaan alalle erilaisilla kilpailuilla. Erityiseksi esimerkiksi he nostavat Vuoden kokki -kilpailun.

Henksun safka -podcastissa huippukokit Antti Vahtera, Pekka Terävä sekä Petteri Luoto keskustelevat yhdessä Pauli Aalto-Setälän kanssa uudessa jaksossa kokkikilpailujen merkityksestä itse kilpailijoille.

- Kun on kaveri, joka on tullut alalle ja haluaa nostetta, niin se on paikka, jossa tulee esille, Terävä toteaa jaksossa.

- Varmaan kaikki allekirjoitamme tämän, hän jatkaa viitaten studiossa oleviin kollegoihinsa.

Luoto kertoo muun muassa Terävän olleen hänen oppi-isänsä, jonka avulla Luoto on saavuttanut esimerkiksi halutun vuoden kokki tittelin vuonna 1998.

- Pekka on ollut niitä ensimmäisiä, jotka ovat olleet niin, että 'virheitä saa tehdä, mutta niistä täytyy oppia', hän toteaa.

Terävän mukaan pitkän uransa aikana hän onkin saanut Luodon lisäksi työskennellä useiden vuoden kokiksi tituleerattujen henkilöiden kanssa.

Vuoden kokki -kilpailu on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa tuomaristo arvostelee kilpailijoiden valmistamia ruokia. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1995 alkaen. Terävä on ensimmäinen, joka on kruunattu Vuoden kokki -tittelillä.

Vahtera puolestaan muistelee omaa kilpailu-uraansa 90-luvun alussa. Hänen mukaansa kokkikilpailuilla on ollut suuri merkitys uralle. Kolme vuosikymmentä sitten erilaiset kilpailut olivat vielä lapsenkengissä, mutta hän kertoo tehneensä yhdessä Terävän kanssa tuolloin pohjatyötä tuleville.

- Pekan kanssa kilpailtiin erilaisissa skaboissa ja sen myötä saimme mediankin kiinnostumaan, Luoto muistelee.

Terävä huomauttaa, että esimerkiksi vuoden kokki -kilpailu on tärkeä keino houkutella alalle nuoria osaajia.

- Vuoden kokki kilpailu meidän täytyy hoitaa niin hienosti, että se on se siemen, mistä ammennamme osaamista ulkomaille, Terävä toteaa.

- Se on vähän niin kuin SM-liiga. Se on junioriliiga, Luoto täsmentää.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Timo Koivusalo kertoo, miten hän nauttii juhannusmakkaransa - "Olen vanhan liiton mies"

Lue myös: Mikä on erikoisin raaka-aine, jota olet kokannut? Huippukokit kertovat kokemuksistaan uudessa sarjassa

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat