Kuva: AOP / EPA-EFE

Mitä mieltä Elvis olisi ollut nykymaailmasta? Priscilla Presley muistelee edesmennyttä ex-aviomiestään

22.07.2022 16:15 - Riia Frost

Priscilla Presley avioitui Elviksen kanssa vuonna 1967, mutta he erosivat vuonna 1973, eli noin 4 vuotta ennen tähden kuolemaa.

Liki 45 vuotta on kulunut siitä, kun laulaja Elvis Presley menehtyi sydämen rytmihäiriöön ollessaan vasta 42-vuotias. Rock 'n' rollin kuninkaasta on jopa tehty elokuva Elvis, joka sai ensi-iltansa tänä vuonna 29. kesäkuuta.

Nyt Elviksen entinen vaimo Priscilla Presley, 77, muistelee entistä aviomiestään Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa. Presley myöntää olleensa aluksi hermostunut Elvis-elokuvasta, koska hän ei ollut varma, miten hänen ex-aviomiehensä kuvattaisiin valkokankaalla. Presley kuitenkin kertoo pitäneensä elokuvasta niin paljon, että se sai hänet hyvin tunteikkaaksi.

Ohjelman juontaja Piers Morgan, 57, ottaa haastattelussa esille, miten Elvis oli historian yksi parhaimmista esiintyjistä, mutta samalla myös hyvin ristiriitainen hahmo. Morgan kysyykin Presleyltä, olisiko hänen mielestään Elvis selviytynyt nykyaikaisesta cancel-kulttuurista, jota monet julkkiksetkin joutuvat kohtaamaan.

- Tuo on hyvä kysymys. Mietin usein, että ”mitä Elvis ajattelisi”. Luulen, että hän ei voisi uskoa, mitä tässä maassa tai muualla tapahtuu. Hän oli hyvin huolissaan meidän presidenteistämme ja siitä, kuka johtaa maatamme, Priscilla pohtii.

Priscilla ja Elvis Presley ehtivät olla naimisissa noin 6 vuotta. (kuva: AOP)

Morgan myös kysyy Presleyltä, mikä häntä itseään huolestuttaa eniten nykymaailman tilanteessa. Priscilla ei varsinaisesti viittaa mihinkään tiettyyn nykymaailmaa ravisuttavaan ongelmaan, mutta hän kertoo olevansa hyvin huolissaan tulevaisuudesta.

- En tiedä, mitä tapahtui vapaudelle. En edes tiedä, että onko enää olemassa vapautta. Kukaan ei uskalla sanoa, millä puolella he ovat. Ihmiset ovat hyvin varovaisia sen suhteen, mitä he sanovat, ja miten he ilmaisevat ne. Luulen, että elämme hyvin vaarallisia aikoja, Priscilla toteaa.

- Se on todella hämmentävää. Ensimmäistä kertaa pelkään oman, lasteni ja lastenlasteni tulevaisuuden puolesta. Se on hyvin arvaamatonta ja Elvis olisi todennäköisesti mennyt presidentin luokse, kuten hän teki Nixonin kohdalla, ja olisi tömäissyt jalkansa maahan ja kysynyt ”mitä täällä tapahtuu”, Priscilla lisää viitaten samalla hetkeen, jolloin Elvis tapasi entisen Yhdysvaltain presidentin Richard Nixonin.

Presley korjaa pitkäaikaisen väitteen vääräksi

Priscilla kuitenkin vaikuttaa osoittavan, ettei Elvis suinkaan välttynyt tietynlaiselta kritisoinnilta, jota cancel-kulttuurissa harrastetaan paljon. Priscilla nostaakin esimerkiksi erään pitkäaikaisen väitteen, jonka hän haluaa oikaista vääräksi.

- Pitkään väitettiin, että Elvis olisi ollut rasisti. Mutta hän ei ollut rasisti, eikä ole koskaan ollutkaan. Elviksellä oli tummaihoisia ystäviä ja kaikenlaisia kavereita. Hän rakasti heidän musiikkiaan, tyyliään ja tykkäsi pyöriä tummaihoisten muusikoiden seurassa, Priscilla painottaa.

- On melkein kuin etsisimme jokaisesta jotakin, jonka vuoksi voisimme hävittää heidät jollakin tavalla. Siksi se onkin niin pelottavaa tällä hetkellä, Priscilla lisää.

Presley meni naimisiin Elviksen kanssa vuonna 1967, mutta avioliitto päättyi vuonna 1973, eli noin 4 vuotta ennen tähden kuolemaa. Yhä tänäkin päivänä Priscilla sanoo Elviksen olleen hänen elämänsä suurin rakkaus, mutta sanoo, ettei kuitenkaan kadu heidän avioeroaan.

- Luulen, että olimme parempia, kun emme olleet naimisissa, Priscilla pohtii.

- Ottaen huomioon, millainen hän oli ja se, että kaikki naiset olivat hänen kimpussaan. Se oli hyvin silmiä avaava kokemus minulle, Priscilla lisää hieman naurahtaen samalla.

Presleyn koko haastattelun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Elvis-teemahäät saatetaan kieltää kokonaan Las Vegasissa - "Monet ihmiset voivat menettää elantonsa"

Lue myös: Elvis-elokuva on kerännyt vajaassa viikossa jo yli sadan miljoonan lipputulot

Lähteet: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat