Kuva: AOP

Presidentti Volodymyr Zelenskyin vaimo ei koskaan halunnut olla Ukrainan ensimmäinen nainen: "Oli vaikeaa"

27.07.2022 15:45 - Riia Frost

Ukrainan presidentin vaimo Olena Zelenska kertoo muun muassa, miten sota on vaikuttanut hänen avioliittoonsa ja perheeseensä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin, 44, vaimo Olena Zelenska, 44, kertoo oman tarinansa pestistään kotimaansa ensimmäisenä naisena sota-aikana. Pitkäaikainen komediakirjailija Zelenska on aina halunnut ennemmin pysyä kulisseissa ja siksi hän on mieluummin antanut aviomiehensä loistaa parrasvaloissa. Yhtäkkiä hän joutuikin kaiken huomion keskelle, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Zelenska kertoo Vogue-haastattelussa, ettei hän koskaan edes halunnut olla Ukrainan ensimmäinen nainen.

- Parrasvaloihin siirtyminen oli erittäin vaikeaa minulle, Zelenska sanoo ytimekkäästi.

Zelenska ja Zelenskyi tapasivat lukiossa ja he ovat olleet yhdessä siitä asti. Zelenska oli ollut pitkään viihdealalla, kunnes Zelenskyi voitti presidentinvaalit vuonna 2019. Zelenska paljastaa, ettei hän olisi edes halunnut aviomiehensä hakevan presidenttiehdokkaaksi. Vaikka Zelenska ei ollutkaan iloinen miehensä päätöksestä, päätti hän kuitenkin tukea Zelenskyin päätöstä.

- Kunnioitin hänen päätöstään ja ymmärsin, että tämä oli hänelle tärkeä askel, jonka hän halusi ottaa. Mutta samaan aikaan ajattelin, että minun ja perheeni elämä muuttuisi radikaalisti ja se muutos olisi pitkäkestoinen ja hieman monimutkainen, Zelenska muistelee.

- Tiesin, että minulle olisi luvassa paljon töitä ja olin oikeassa, Zelenska lisää.

Olsen Zelenska ei ollut iloinen, kun sai kuulla hänen aviomiehensä Volodymyr Zelenskyin hakevan Ukrainan presidenttiehdokkaaksi. (kuva: AOP)

Perheellisen Zelenskan valtasi pian pelko, kun Zelenskyista tuli nopeasti Venäjän armeijan "ykköskohde" sodassa. Zelenska tiesi, että jatkossa heidän perheensä turvallisuus olisi hyvinkin vaarassa.

- En voi ajatella sitä liian syvällisesti, koska muuten minusta tulee vainoharhainen, Zelenska sanoo lyhyesti.

Zelenska jopa painottaa, ettei hän malta odottaa aikaa, jolloin sota päättyy.

- Nämä ovat olleet elämäni kamalimmat kuukaudet, kuten monien muidenkin ukrainalaisten. En usko, että kukaan tiedostaa, miten olemme selviytyneet emotionaalisesti, Zelenska toteaa.

- Odotamme innolla sodan voittamista. Meillä ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö voittaisi ja se on asia, joka saa meidät jatkamaan eteenpäin, Zelenska lisää.

Avioliitto sodan keskellä

Jonkun aikaa Zelenska ei kyennyt kunnolla kommunikoimaan aviomiehensä tai vanhempiensa kanssa. Zelenska kertoo, että hänen perheensä mielenterveyteen on vaikuttanut esimerkiksi se, ettei Zelenskyi ole pystynyt tapaamaan kunnolla lapsiaan turvallisuussyistä johtuen.

- Hänellä on paljon vaikeampaa tämän asian suhteen. Hän kärsii, ja siten myös lapsenikin, koska he eivät voi nähdä toisiaan, Zelenska sanoo.

Zelenskyi on aikaisemmin kertonut samalle Vogue-artikkelin toimittajalle, Rachel Donadiolle, miten sota on vaikuttanut hänen perhe-elämäänsä ja avioliittoonsa.

- Ei tässä ole kyse romanssista, vaan kauheista asioista, joita tapahtui Kievissä, ja joita tapahtuu tälläkin herkellä maassamme. Mutta tietenkin olen ikävöinyt perhettäni ja haluan halata heitä, Zelenskyi korosti.

- Kuten aivan tavallinen mies, olen huolissani heistä ja heidän turvallisuudestaan. En halunnut laittaa heitä vaaraan, Zelenskyi lisäsi.

Lopuksi Zelenskyi kuvaili vaimoaan kauniisti ja kertoi, miten paljon hänen vaimonsa merkitsee hänelle.

- Hänellä on erittäin vahva persoona. Hän on myös varmasti paljon vahvempi kuin hän ajattelee olevansa. No, tämä sota tuo varmasti meissä esille piirteitä, joita emme koskaan ajatelleet itsessämme olevan, Zelenskyi totesi.

- Totta kai hän on rakkaani, mutta hän on myös parhain ystäväni. Hän on myös patriootti ja hän rakastaa syvästi Ukrainaa. Lisäksi hän on myös erinomainen äiti, Zelenskyi lisää.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Laulajatähti oli Ukrainan presidentin kutsuvieraana - "En voi sanoin kuvailla"

Lue myös: Ukrainassa kuvataan ensimmäistä pitkää elokuvaa sitten sodan syttymisen: "Tuntui järjettömältä aloittaa"

Lähteet: Vogue

Kilpailut

Uusimmat