Kuva: AOP / EPA-EFE

Laulajatähti oli Ukrainan presidentin kutsuvieraana - "En voi sanoin kuvailla"

26.07.2022 15:15 - Riia Frost

Ellie Goulding esitti vierailunsa aikana ukrainankielisen kappaleen, jossa lauletaan vastarinnasta.

Laulaja-lauluntekijä Ellie Goulding, 35, vieraili Ukrainassa viime viikonloppuna. Goulding oli Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, 44, ja hänen vaimonsa Olena Zelenskan, 44, merkittävänä kutsuvieraana First Ladies Summit -tapahtumassa. Kyseisen tapahtuman idea on tuoda lisähuomiota Ukrainan sodalle Venäjää vastaan. Goulding piti puheen tapahtumassa ja lauloi ukrainankielisen laulun Chervona Kalyna, joka on kappale vastarinnasta.

Goulding sanoo kutsun olleen hänelle suuri kunnia ja itse asiassa yksi suurimmista. Laulaja avaa syitä, miksi hän ei halunnut osallistua tapahtumaan videopuhelun kautta.

”Olin päättänyt mennä paikan päälle osoittaakseni kunnioitusta Ukrainan kansan rohkeudelle ja sitkeydelle”, Goulding toteaa.

Laulaja paljastaa saaneensa inspiraation vierailulle hänen vapaaehtoistyöstään suurlähettiläänä UN Environment Programme -ympäristöohjelmassa, eli UNEP:issa.

”UNEP:in suurlähettiläänä minua muistutetaan joka päivä ukrainalaisten ilmastotieteilijöiden, uusiutuvan energian asiantuntijoiden ja ympäristönsuojelijoiden valtavavasta panostuksesta. He elävät hirvittävässä sodassa, jota rahoittavat fossiiliset polttoaineyritykset. Siitä huolimatta he jotenkin löytävät sisukkuuden jatkaa työskentelyään ja kampanjoimista ihmisyyden puolesta”, Goulding kertoo.

Lopuksi Goulding muistelee näkemiään asioita Ukrainassa ja kertoo kokemuksen olleen sanoinkuvailemattoman tunteikas.

”Ollessani iltajunassa matkalla Kiovaan katsoin ulos ikkunasta ja näin päättymättömiä niittyjä. Se on muistutus siitä, että Ukraina on maailman leipäkori. Tämä kulttuurin, tieteen ja ihmisyyden linnake on myös vastustuksen, rohkeuden ja sitoutumisen kehto”, Goulding kertoo.

”En voi sanoin kuvailla, miten tunteikas matka tämä on ollut. On liian monta asiaa, mitä pistää sanoiksi, mutta tunnen solidaarisuutta ja syvää kunnioitusta Ukrainan kansaa kohtaan”, Goulding lisää lopuksi.

Gouldingin esitys ukrainankielisestä kappaleesta sai erityistä huomiota somessa ja laulaja saikin paljon ylistystä faneiltaan. Goulding julkaisi kyseisestä esityksestään pätkän Instagram-julkaisuunsa, jossa näkyy myös kuvia tähden vierailusta Ukrainassa. Kyseisen julkaisun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Ellie Goulding kertoo ylpeänä raskauden jälkeisestä kehostaan - "Mahani roikkui, en välittänyt"

Lue myös: Ellie Goulding paljasti poikansa nimen hyvin perinteisellä tavalla

Lähteet: Sky News, Kyiv Summit

Kilpailut

Uusimmat