Kuva: Shutterstock

Tiedätkö jo, mikä on BeReal? Uusi sosiaalinen media kieltää filtterit ja kuvanmuokkauksen

28.07.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Vuonna 2020 lanseeratussa applikaatiossa aikaa päivittäiselle julkaisemiselle on kaksi minuuttia.

Yksi tämän hetken kuumimmista sosiaalisen median alustoista on BeReal. Sosiaalisen median alusta, jossa on tarkoituksena näyttää ystäville otteita omasta elämästä. Sovellus päättää, mihin aikaan päivästä hetki elämästä ikuistetaan.

Alustan toimintaperiaate on yksinkertainen: käyttäjät julkaisevat kerran päivässä kuvan jokapäiväisestä elämästään. Applikaatio pyytää käyttäjiä ottamaan kerran päivässä kuvan itsestään ja ympäristöstään kahden minuutin aikaikkunan sisällä. Sovellus ottaa samanaikaisesti kuvan etu- ja takakameralla, joten mahdollisuudet poseeraamiselle ovat rajalliset. Filtterit ja kuvien muokkaaminen on kiellettyä.

Kahden minuutin tiukan aikaikkunan lisäksi sosiaalinen media kertoo ystäville, kuinka monta otosta julkaisua varten on otettu. Sen tavoitteena onkin toimia sovelluksena, jossa jaetaan hetkiä oikeasta elämästä, ilman silottelua.

Vuonna 2020 päivänvalon nähnyt alusta on ranskalaisen Alexis Barreyatin käsialaa. Barreyat on aiemmin toiminut GoPron palveluksessa.

BeRealin latausmäärät ovat Social Media Today -sivuston mukaan kasvaneet massiivisesti kuluvan vuoden aikana. Se onkin tällä hetkellä yksi sovelluskauppojen ladatuimmista applikaatioista.

Thinking Is Cool -podcastissa hiljattain vieraillut toimittaja Casey Lewis on sitä mieltä, että sovellus tarjoaa z-sukupolvelle juuri sitä, mitä nämä sosiaalisesta mediasta kaipaavat, eli aitoutta. Hänen mukaansa silotellut ja tarkkaan harkitut kuvat ovatkin nuorelle sukupolvelle menneen talven lumia sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Meikittömät selfiet villitsevät somessa - myös Kim Kardashian esiintyy ilman ehostusta

Lue myös: WhatsAppiin uusi kaivattu ominaisuus - tuttu jo monista muista sovelluksista

Lue myös: Instagramista on tulossa alle 13-vuotiaille suunnattu versio - "Meillä on paljon tehtävää"

Lähteet: E! News, Social Media Today, The Verge

Kilpailut

Uusimmat