Kuva: Emmi Moilanen

Sini Ariell saa ylistystä paljastuksestaan - "Olin translapsi ja elin lapsuuteni suurimmaksi osaksi poikana"

28.07.2022 17:15 - Riia Frost

Sini Ariell ottaa blogissaan kantaa siihen, kannattaako translapsen hormonihoitoja aloittaa niin nuoressa iässä.

Tatuointitaiteilija ja pin-up-malli Sini Ariell, 40, jakoi Instagram-tilillään linkin hyvin henkilökohtaiseen blogitekstiinsä, jonka hän oli alun perin kirjoittanut vuonna 2017, mutta päivitti sen 26. heinäkuuta. Kyseisessä blogitekstissä Ariell muistelee lapsuuttaan translapsena ja kirjoittaa jo heti alkuun lyhyen viestin lukijoilleen.

”Älä tuomitse minua ennen kuin olet lukenut otsikkoa pidemmälle”.

Ariell kertoo, että häntä inspiroi puhumaan lapsuudestaan erityisesti uutinen, jossa näyttelijä Angelina Jolien kerrottiin aloittavansa 11-vuotiaan tyttärensä hormonihoidot, koska lapsi haluaa olla poika. Ariellille oli tullut kyseisestä uutisesta mieleen oma lapsuutensa.

”Itse olin translapsi ja elin lapsuuteni suurimmaksi osaksi poikana”, Ariell paljastaa.

”Minähän halusin olla poika 7-vuotiaasta aina 13-vuotiaaseen asti. Olin erittäin poikamainen pikkutyttö. Äiti antoi minun leikata hiukseni lyhyeksi "poikatukaksi", niin kuin itse sitä kutsuin. Olin poika nimeltä Pekka viikoittain. Vihasin mekkoja ja tyttöjen juttuja, mutta samalla leikin välillä kotia ja äitiä. Muistan, kuinka oli vaikeaa aamuisin päättää, kumpi halusin sinä päivänä olla, Sini vai Pekka”, Ariell jatkaa.

Ariell muistelee hänen vanhempiensa antaneen hänen vapaasti olla erilainen lapsi ja toteuttaa itseään. Valitettavasti yläasteella kaikki eivät olleet yhtä suvaitsevaisia poikamaista Ariellia kohtaan.

”Silloin ei ollut niin sanotusti muodissa olla erilainen. Oli hävettävää erottua joukosta ja sainkin osakseni järkyttävän määrän koulukiusaamista ja nälvintää. Olinhan poikatukkani ja ulkoasuni puolesta helppo kohde. Muilla alkoivat rinnat kasvamaan ja minulla ei ja siitähän minua oli hyvin helppo kiusata. Ja rinnattomuus vain tuki omaa käsitystäni poikakehostani”, Ariell kertoo.

Pekasta Siniksi

Ariell ei osaa sanoa, mistä tunne poikuudesta tuli häneen, tai mihin se yhtäkkiä katosi. Yläasteen aikana Ariellin käsitys kehostaan alkoi muuttua ja yhtäkkiä tyttömäiset asut, meikit ja korut alkoivat kiinnostamaan häntä. Ariell kertoo hänen poikavaiheensa päättyneen liki 7 vuoden jälkeen.

Sini Ariell muistelee ollessaan lapsuudessaan viikoittain poika nimeltä Pekka. (kuva: Emmi Moilanen)

Ariell painottaa halunneensa kertoa tarinansa, jotta ihmiset eivät tekisi liian nopeita johtopäätöksiä lastensa "sukupuolileikkien" suhteen.

”Jos äitini olisi alkanut viemään asiaa eteenpäin, syöttämään minulle hormoneja ja käyttämään lääkäreissä muuttaakseen minun sukupuoleni, vain koska minä halusin niin, mitä olisinkaan tänään? En varmasti olisi naisten itsetuntobuustin puolestapuhuja tai kansainvälinen kurvikas pin-up-malli (mikä on tavallaan sarkastisesti taustoihini verrattuna, ääripää poikatyttöön verrattuna, naisellisuuden huipentuma, punaisine huulineen ja hiuskiehkuroineen), saati äidiksi tulossa”, Ariell toteaa. 

”Halusin tuoda tämän puolen itsestäni teidän tietoisuuteen, varsinkin jos oma tyttäresi tai poikasi käy samankaltaista vaihetta läpi", Ariell lisää. 

Vaikka Ariell korostaakin, että jokainen aikuinen tekee omat päätöksensä lastenkasvatuksensa suhteen, malli kertoo oman mielipiteensä siihen, onko välttämättä viisasta aloittaa hormonihoidot lapselle kasvavassa iässä.

”Lasten pitäisi antaa kasvaa lapsina ja kokea maailmaa, mutta päätökset omaan sukupuoleen ja eritoten hormonihoitoihin ja sukuelimiin täytyisi saada päättää vasta aikuisiällä, kun on löytänyt itsensä”, Ariell pohtii. 

Ariell antaa myös vinkin kaikille niille vanhemmille, joilla on lapsia, jotka tutkivat vielä omaa sukupuoli-identiteettiään.

"Ainoa neuvoni on siihen, että odota”, Ariell kiteyttää. 

”Odottakaa, ymmärtäkää, rakastakaa ja kannustakaa. Ottaa oman aikansa, että asiat loksahtelevat kohdilleen. Ole läsnä ja kasvakaa yhdessä. Päätökset lopullisesta identiteetistä voidaan tehdä myöhemminkin”, Ariell lisää.

Ariell ei suinkaan ole jättänyt huomioimatta, että jotkut saattavat mahdollisesti suuttua hänen tarinastaan. Lopuksi hän lähettääkin viestin mahdollisille mielensäpahoittajille.

"Jos tarinani saa aikaan vihaa ja kiukkua, sanojani vääristellään tai käännetään minua vastaan, on sekin ihan ok. Minä seison tänään ylpeänä itsestäni ja rohkeudestani tuoda tarinani julki. Anna kaikkien kukkien kasvaa, monipuolisuus on rikkaus", Ariell sanoo.

Ihmiset kiittävät Ariellia paljastuksestaan

Ariell on saanut kirjoituksestaan paljon ylistystä somessa. Monet ovat esimerkiksi kiitollisia tatuointitaiteilijalle siitä, että hän uskaltaa kertoa translapsi-aiheesta sellaisen puolen, josta ei juurikaan julkisesti puhuta.

”Tosi hyvä kirjoitus! Oon toivonutkin että joku toisi asiassa myös tän puolen esille. Sitä toista puolta kun on jo liikaa nykyään”, yksi toteaa.

”Tekstistä huokuu lämpö itseäsi kohtaan niin Pekkana kuin Sininä ja se tekee siitä kauniin rehellisen”, toinen ylistää.

”Hyvä blogiteksti translapsesta ja hänen omasta kokemuksestaan. Antakaamme lasten kasvaa ensin, eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä”, kolmas kirjoittaa Instagram-tarinoissaan, jonka Ariell on jakanut omalla Instagram-tilillään.

Ariell on kirjoitusten lisäksi jakanut Instagram-tarinoissaan julkaisuja, joissa ihmiset ovat toteuttaneet hänen kampanjaansa #SiniAriellHaaste. Ariell rohkaisee kyseisessä haasteessa ihmisiä julkaisemaan somessa itsestään meikittömän ja filtteröimättömän kuvan. Kyseinen haaste johti kuitenkin väärinkäsitykseen, joka sai Ariellin esittämään myöhemmin julkisen anteeksipyynnön.

Sini Ariell on ylpeä itsestään ja rohkeudestaan kertoa tarinansa, vaikka jotkut saattaisivatkin hänelle suuttua. (kuva: Emmi Moilanen)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Sini Ariell haastoi kaikki julkaisemaan meikittömiä kuvia itsestään - esittää julkisen anteeksipyynnön

Lue myös: Sini Ariell kohtasi suurimman painajaisensa ja ajoi hiuksensa pois - katso kuva uudesta lookista

Lähteet: SiniAriell.Blogspot, Instagram

Kilpailut

Uusimmat