Kuva: AOP / Shutterstock

Viggo Mortensen kertoo vaaratilanteesta elokuvan kuvauksissa - "Yhtäkkiä en voinut hengittää"

31.07.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä Viggo Mortensen tähdittää uutta Thirteen Lives -elokuvaa, joka kertoo luolaan jumiin jääneistä nuorista ja heidän pelastusoperaatiostaan.

Näyttelijä Viggo Mortensen, 63, puhuu kammottavista kokemuksistaan Thirteen Lives -elokuvan kuvauksissa. Mortensen näyttelee tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Rick Stantonia, joka oli yksi vuonna 2018 Tham Luangin luolastoon jumiin jääneiden ihmisten pelastajista.

Mortensen oli opittava sukeltamaan elokuvan kuvausten aikana, sillä elokuva sisältää useita hankalia sukelluskohtauksia. Stanton on toiminut elokuvan kuvauksissa neuvonantajana ja opastajana niin Mortensenille kuin muullekin kuvausryhmälle.

Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Colin Farrell, Pattakorn "Ploy" Tangsupakul, Viggo Mortensen sekä Joel Edgerton. (kuva: AOP / Shutterstock)

Opettelusta huolimatta vaaratilanteilta ei vältytty.

Mortensen kertoo People-lehden haastattelussa, että hänen oli kuvauksissa sukellettava kapean kohdan läpi, jonka aikana yhden hänen happisäiliönsä venttiili sulkeutui.

- Yhtäkkiä en voinut hengittää, Mortensen muistelee.

- Se tuntui pitkältä ajalta, vaikka kyse oli oikeasti vain sekunneista. Menin paniikkiin, näyttelijä kertaa säikähdystään.

Mortensen kertoo selvinneensä tilanteesta Stantonin oppien avulla: vaihtamalla suukappaletta ja hengittämällä toista happisäiliötä käyttäen.

- Ei se ole kovinkaan monimutkaista. Mutta siinä hetkessä on vaikea ajatella selkeästi, Mortensen toteaa.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Mortensen on pelännyt henkensä puolesta kuvauksissa. Näyttelijä oli vuonna 2002 kuvaamassa elokuvaa Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia -elokuvaa. Mortensenin hahmo kellui jokea pitkin, jolloin virtaus tarttui näyttelijään vetäen hänet pohjaan.

- Muistan ajatelleeni "Tämä oli tässä. Tämä on loppuni", Mortensen kertaa kahden vuosikymmenen takaisia tapahtumia.

Näyttelijä kuitenkin nousi takaisin pintaan ja selvisi tilanteesta.

Thirteen Lives -elokuva kertoo vuonna 2018 sattuneesta tapauksesta, jossa  thainaalaiseen Tham Luangin luolaan jäi jumiin 12 nuorta jalkapallojoukkueen jäsentä sekä heidän valmentajansa. Joukkue oli tutkimassa luolastoa kesäkuussa 2018, mutta yllättäen alkanut rankkasade sulki heidän uloskäyntinsä. Joukkue vietti luolastossa yli kaksi viikkoa ennen kuin heidät saatiin pelastettua.

Pelastusoperaatiossa oli mukana myös suomalainen sukeltaja Mikko Paasi.

Elokuva julkaistaan Amazon Prime -palvelussa elokuun 5. päivä.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Suomessakin laajasti uutisoidusta onnettomuudesta julkaistaan elokuva - mukana huippunäyttelijät

Lue myös: Ruby Rosen mukaan hittisarjassa karmeat työolot - vaara sokeutua, ihon palaminen irti ja halvaantuminen

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat