Kuva: AOP

Shakira kiistää syytteet veropetoksesta - ei suostu sovitteluun

31.07.2022 15:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Pop-tähden väitetyt veropetokset sijoittuvat lähes vuosikymmenen päähän.

Pop-tähti Shakira, 45, on tällä hetkellä keskellä vakavia syytöksiä, jotka voivat johtaa jopa kahdeksan vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Laulaja on kieltäytynyt sovittelemasta asiaa, sillä uskoo syyttömyyteensä.

- Laulaja on täysin varma syyttömyydestään, eikä tämän vuoksi suostu sovitteluun, Shakiran edustaja toteaa tiedotteessa.

Shakira on syytettynä yhteensä kuudesta eri veropetoksesta, jotka sijoittuvat vuosille 2012 - 2014. Hänen syytetään jättäneen maksamatta Espanjan verovirastolle veroja yhteensä yli 14 miljoonan euron edestä. Syyttäjän mukaan artisti on asunut edellä mainittuna ajanjaksona Espanjassa, vaikka hänen kotiosoitteensa on ollut Bahamalla.

Laulajan ja hänen edustajiensa mukaan artisti ei ole asunut tuohon aikaan Espanjassa, eikä ole täten ollut velvollinen maksamaan veroja maahan. Artistin itsensä mukaan hän on muuttanut Espanjaan vasta vuonna 2015, jossa hän asui entisen puolisonsa, jalkapalloilija Gerard Piquen kanssa Barcelonassa.

Shakira ja Pique erosivat hiljattain 11 vuoden mittaisesta suhteestaan.

- Joudumme ikäväksemme vahvistamaan, että eroamme. Pyydämme yksityisyyttä lastemme hyvinvoinnin vuoksi, jotka ovat tärkein prioriteettimme. Kiitos ymmärryksestänne, pariskunta kertoi tiedotteessaan kesäkuussa.

Entisellä pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta, Sasha, 9, ja Milan, 7.

Tulevan oikeudenkäynnin päivämäärää ei ole vielä asetettu.

Lue myös: Shakira on eronnut - suhde kesti 11 vuotta

Lue myös: Shakira värjäsi hiuksensa - rohkea muutos villitsi fanit

Lue myös: Shakiran esitys Super Bowl -tapahtumassa nousi nettimeemiksi - katso videot

Lähteet: Mirror, Reuters, E! News

Kilpailut

Uusimmat