Kuva: AOP

Sylvester Stallone ärähtää Rocky-spin-offin ohjaajalle somessa - "Palauttakaa oikeuteni, verenimijät"

01.08.2022 11:15 - Riia Frost

Sylvester Stallone sanoo Rocky-spin-off-elokuvan olleen suunniteltu hänen selkänsä takana.

Palkittu näyttelijä Sylvester Stallone, 76, taistelee tällä hetkellä oikeudestaan ikoniseen Rocky-hahmoon, jonka hän on itse luonut. Stallonen mukaan hänellä ei ole minkäänlaisia oikeuksia Rocky-elokuvien franchiseen, vaikka hän oli isossa roolissa niiden luomisessa. Näyttelijä oli siksi erittäin yllättynyt, kun yhtäkkiä uutisoitiin Rocky-spin-off-elokuvan olevan tällä hetkellä tekeillä.

The Wrap -julkaisun mukaan Dolph Lundgren, 64, tulee palaamaan venäläisen nyrkkeilijän Dragon rooliin spin-off-elokuvassa. Lisäksi elokuvaprojektin ohjaajan penkkiin palaisi Irwin Winkler, 91. Tulevan elokuvan juoni on pidetty toistaiseksi salassa, mutta sen tiedetään keskittyvän ainoastaan Drago-hahmon tarinaan eikä lainkaan Rockyyn.

Stallone ei suinkaan pitänyt pettymyksen tunnetta sisällään, vaan ilmaisi suorasanaisen mielipiteensä Instagram-tilillään. Erityisesti Winkler ja hänen tuottajapoikansa Charles ja David Winkler olivat Stallonen katkeruuden suurimmat kohteet. Ensimmäisessä julkaisussaan Stallone jakaa kuvankaappauksia artikkeleista, joissa kerrotaan spin-off-projektista. Stallone kertoo uutisen olleen hänelle sydäntäsärkevä, varsinkin keskellä hänen oikeustaisteluaan Rocky-elokuvien franchise-sopimuksesta.

”Jälleen kerran Irwin Winkler, tämä säälittävä 94-vuotias ohjaaja ja hänen typerät korppikotkalapsensa, Charles ja David, ovat jälleen nokkimassa puhtaita luita toisesta upeasta hahmosta, jonka loin, ja vielä kertomatta minulle. Olen pahoillani kaikille faneille, en koskaan halunnut Rocky-hahmoja noiden parasiittien hyväksikäyttämiksi”, Stallone kirjoittaa.

”Muuten, joskus en tuntenut muuta kuin kunnioitusta Dolphia kohtaan, mutta hän ei koskaan kertonut, mitä tapahtui selkäni takana hahmon kohdalla, jonka loin hänelle. Tosiystävät ovat kultaa arvokkaampia”, Stallone toteaa lopuksi.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Stallonen seuraavan päivän Instagram-julkaisu oli entistä ärhäkkäämpi. Julkaisussa on taiteellisia kuvia, joissa näkyy muun muassa Winkler Drago-käsikirjoitus kädessään puukottamassa Stallonea selkään hänen tuottajapoikiensa kanssa. Stallone kuitenkin nostaa esille julkaisun ensimmäisen kuvan, joka näyttelijän mukaan kuvastaa sitä, kun Winkler ja hänen perheensä ovat imeneet Rocky-hahmon kuiviin.

”Oletettavasti kaikkein vihatuin, lahjattomin ja rappeutunein Hollywoodin ohjaaja ja hänen pelkurilapsensa ovat löytäneet heidän seuraavan ateriansa: Dragon? Läpi historian monet artistit jokaisella alalla, kuten äänitys, kirjoitus ynnä muut, ovat tuhoutuneet näiden verenimijöiden takia. He ovat tuhonneet monet perheet ja vuoraavat taskunsa muiden työnteon avulla”, Stallone ärähtää.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

People-julkaisun mukaan Stallone oli kirjoittanut myös ”palauttakaa oikeuteni, verenimijät”, mutta artikkelin kirjoitushetkellä kyseistä lausetta ei julkaisussa enää ollut. 

Rocky ei suinkaan puhu ensimmäistä kertaa siitä, ettei hänellä ole oikeuksia Rocky-franchiseen. Vuonna 2019 Stallone kuvaili Variety-julkaisussa pettymystään elokuva-alan systeemiin, joka väittää, ettei hän ole oikeutettu luomaansa työhön.

- Olin todella vihainen ja raivoissani. Rocky-elokuvia on näytetty tv:ssä ympäri maailmaa enemmän kuin muita Oscar-palkittuja elokuvia Godfather-leffoja lukuunottamatta. Ja Rocky-elokuvia on kuitenkin kuusi, Stallone painotti.

- Rakastan systeemiä, älkää käsittäkö minua väärin. Lapsistani ja lapsenlapsistani pidetään hyvää huolta systeemin ansiosta. Mutta siinä on myös tummia ja pieniä kohtia sekä ihmisiä, jotka ovat kohdistaneet niitä sinuun. Sanotaan, että Hollywoodin määritelmä on joku henkilö, joka pistää veitsen rintaasi, eivätkä he edes piilottele sitä, Stallone lisäsi.

Stallone myös korosti, että elokuvatuottajat ovat kyllä aina tienneet hänen halustaan saada omistusoikeudet Rocky-franchiseen.

- Olen sanonut, että haluan omistusoikeuden, koska loin sen. Mutta sitä ei koskaan tapahtunut, joten minulla ei ole lainkaan omistusoikeutta Rocky-elokuviin, Stallone sanoi.

Winkler tai Lundgren eivät ole toistaiseksi kommentoineet aihetta tai Stallonen julkaisuja lainkaan.

Sylvester Stallone. (kuva: AOP)

Lue myös: Sylvester Stallonen tähdittämän toimintaelokuvan traileri julkaistiin - kerää hehkutusta somessa

Lue myös: Sylvester Stallonen Rocky-tavaraa huutokaupattiin jättisummilla - yksi vihko kohosi hintavimmaksi

Lähteet: People, People, The Wrap

Kilpailut

Uusimmat