Kuva: AOP

Beyoncé poistaa kappaleestaan Kelisin biisistä napatut otteet

03.08.2022 16:45 - Riia Frost

Beyoncé muuttaa Energy-kappalettaan Kelisin varkaussyytteiden myötä.

Laulaja Beyoncé, 40 on joutunut suuren kritisismin kohteeksi sen jälkeen, kun hän julkaisi Renaissance-albuminsa viime perjantaina 29. heinäkuuta. Tämän hetken kohutuin kritiikki on tullut artisti Kelisiltä, 42, joka syytti Beyoncéa varkaudesta, koska kuuli albumin Energy-kappaleella otteita hänen Milkshake -biisistään.

"Mieleni on järkyttynyt kaikesta tästä epäkunnioituksesta ja täydellisestä tietämättömyydestä, joka on hämmästyttävää. Kuulin tästä asiasta samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät. Joillakin tällä alalla ei vain ole sielua eikä rehellisyyttä, joten he huijaavat kaikkia", Kelis kommentoi Instagramissa.

- Kyse ei ole siitä, että olisin kateellinen. Olisinko kateellinen siitä, että joku hyödyntää kappalettani? Se on mitä typerin ja tietämättömin väite, jonka olen eläissäni kuullut, Kelis lisäsi Instagram-tilinsä videojulkaisussa.

Nyt muun muassa Entertainment- ja Daily Mail -julkaisujen mukaan Beyoncé on pikkuhiljaa poistamassa kappaleensa vanhaa versiota ja korvaamassa sen uudella, jossa ei kuulla otteita Kelisin biisistä. Kyseinen uusi versio on julkaistu jo Apple- ja Tidal-sovelluksissa, mutta artikkelia kirjoittaessa Spotify-musiikkipalvelussa on vielä toistaiseksi vanha versio Beyoncén kappaleesta. Lisäksi Beyoncén fanitili, joka julkaisee muun muassa artistin kommentteja, on ilmoittanut muusikon puolesta, että Kelisin biisistä otetut otteet on poistettu Energy-kappaleesta.

”Beyoncé on poistanut Kelisin kappaleen otteet uudesta Energy-kappaleestaan. Näyteote biitistä ei enää ole striimauspalveluissa ja hänelle suunnatut krediitit on poistettu”, julkaisussa lukee.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Moni koki kyseisen julkaisun ristiriitaisena, sillä Kelis nimenomaan painotti Energy-kappaleen ongelmaksi sen, ettei hän ollut saanut mitään kunniamainintaa siitä, että Beyonce oli käyttänyt otetta hänen biisistään. Beyoncé ja Kelis eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa enempää.

Energy ei ole Beyoncén albumin ainoa kappale, joka on saanut kritiikkiä. Myös Heated-kappale on joutunut someraivon kohteeksi, koska siinä käytetään kahdesti halventavaa termiä. Kyseinen sana on "spazz", jota käytetään usein viittaamaan ihmistä, jolla on CP-oireyhtymädiagnoosi ja mielenterveysongelmia. Beyoncé ilmoitti maanantaina muuttavansa kyseisen kappaleen sanoituksia suuresta kritiikkivyörystä johtuen.

- Sana, jota ei käytetty tarkoituksellisesti satuttaakseen ketään, tullaan korvaamaan, Beyoncé kertoi.

Beyoncén kohutut kappaleet sekä Kelisin Milkshake-biisin voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella Energy-kappaleen täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella Heated-kappaleen täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella Milkshake-kappaleen täältä.

Lue myös: Beyoncé muuttaa kappaleensa sanoituksia kritiikkivyöryn johdosta - syynä loukkaava sana

Lue myös: Kelis syyttää Beyoncéa kappaleensa varastamisesta - kuuletko yhtäläisyyden?

Lähteet: Daily Mail, Entertainment

Kilpailut

Uusimmat