Kuva: AOP

Taru sormusten herrasta -ohjaaja pohti jopa hypnoosia unohtaakseen elokuvat: "Vakavissani harkitsin"

10.08.2022 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ohjaaja koki jääneensä jostakin merkittävästä paitsi.

Taru sormusten herrasta -klassikkoelokuvat ohjannut Peter Jackson kertoo harkinneensa hypnoosia elokuvien ohjaamisen jälkeen. Jackson punnitsi vaihtoehtoa, koska olisi halunnut unohtaa kokemuksensa elokuvan teosta voidakseen nähdä elokuvat samanlaisina kuin tavalliset katsojat ne näkevät.

- Oikeastaan vakavissani harkitsin meneväni hypnotisoitavaksi unohtaakseni elokuvat ja viimeisen kuuden tai seitsemän vuoden aikana tekemäni työn, jotta voisin istua alas ja nauttia niistä, ohjaaja kertoo.

Taru sormusten herrasta -elokuvat nousivat valtaisaksi ilmiöksi, mutta tekijätiimille katselukokemus ei tietenkään tuntunut yhtä sykähdyttävältä, koska he tiesivät jo, mitä elokuvissa tapahtuu.

- Kun teimme Taru sormusten herrasta -elokuvia, minusta tuntui aina, että olen epäonninen ihminen, koska en koskaan saa nähdä niitä yllättävinä elokuvina, Jackson kuvailee.

Jackson päätyi lopulta kuitenkin hylkäämään idean hypnoosista, mutta kokee silti menettäneensä jotakin jäätyään paitsi tavanomaisesta katselukokemuksesta.

- Sinä aikana kun kuvasimme, uppouduin siihen viideksi tai kuudeksi vuodeksi. Se oli minulle menetys, etten voinut nähdä niitä kuten kaikki muut, ohjaaja jatkaa.

Lue myös: Peter Jackson ei ohjaa Taru sormusten herrasta -sarjaa, koska hänet "ghostattiin" - Amazon perustelee

Lue myös: Taru Sormusten Herrasta -sarjan örkeissä nähdään fanien toivomia muutoksia

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat