Kuva: AOP

Peter Jackson ei ohjaa Taru sormusten herrasta -sarjaa, koska hänet "ghostattiin" - Amazon perustelee

08.08.2022 22:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Peter Jacksonin oli alunperin tarkoitus olla mukana The Lord of the Rings: The Rings of Power -esiosasarjaprojektissa.

Palkittu ohjaaja Peter Jackson, 60, tunnetaan erityisesti J.R.R. Tolkienin menestyskirjoihin pohjautuvien Taru sormusten herrasta - ja Hobitti-elokuvatrilogioista. Jackson paljastaakin The Hollywood Reporter’s Award Chatter -podcastissa, että Amazon Studios oli pyytänyt häntä olemaan mukana samaan maailmaan perustuvassa The Lord of the Rings: The Rings of Power -esiosasarjaprojektissa.

- He kysyivät, että haluaisinko olla projektissa mukana. Vastasin, että ”on mahdotonta vastata tuohon näkemättä ensin käsikirjoitusta”, Jackson muistelee.

Jackson kertoo, että Amazon oli luvannut lähettää hänelle sarjan käsikirjoitukset heti niiden valmistuttua. Keskustelu yhteistyöstä jäi kuitenkin kesken, kun Amazon ei vastannut enää Jacksonin yhteydenottoihin.

- Käsikirjoitusta ei koskaan tullut, Jackson kertoo.

Jackson kuitenkin toteaa, ettei suinkaan kanna kaunaa Amazonia kohtaan.

- Ei minulla ole valittamisen aihetta. Aion kuitenkin katsoa kyseisen sarjan. En ole sellainen henkilö, joka toivoo kenellekään pahaa. Elokuvan tekeminen on jo tarpeeksi rankkaa, Jackson painottaa.

- Jos joku tekee hyvän elokuvan tai sarjan, siinä on juhlimisen aihetta. Odotan innolla, että voin katsoa sarjan täysin normaalin katsojan näkökulmata, Jackson lisää.

Peter Jackson ei kanna kaunaa Amazon Studiolle tämän teosta huolimatta. (kuva: AOP)

Jackson jätettiin projektista ulkopuolelle ja sarjan showrunnereina toimivat J.D. Payne ja Patrick McKay ja ohjaajaksi nimettiin J. A. Bayona. Pian Jacksonin paljastusten jälkeen Amazon Studios päätti selittää The Hollywood Reporter -julkaisussa, miksi he olivat päätyneet jättämään palkitun ohjaajan pois sarjaprojektista.

”Pyrkiessämme ohjelman oikeuksiin jouduimme pitämään sarjan erillään aikaisemmista elokuvista. Kunnioitamme Peter Jacksonia ja Taru sormusten herrasta -elokuvia äärimmäisen paljon ja olemme innoissamme, että hän odottaa mielenkiinnolla The Rings of Power -sarjan katsomista”, Amazon kertoo lausunnossaan.

Vaikka studio ei maininnutkaan Jacksonin sivuuttamiselle olleen muuta syytä, sarjaprojektissa mukana olevat lähteet väittävät, että päätökseen vaikutti myös se, että aiemmat elokuvat ovat Warner Bros. -studion omistuksessa. Lähteiden mukaan kyseinen asia olisi saanut Amazonin päättämään, että esiosasarja pidettäisiin mahdollisimman erillään elokuvista.

Lisäksi lähteet kertovat, ettei Tolkienin kuolinpesä olisi sallinut Jacksonin palkkaamista projektiin, koska he eivät olleet aikaisemmissakaan elokuvissa mukana millään tavalla. Lisäksi Tolkienin nuorin poika Christopher Tolkien on aikaisemmin haukkunut Jacksonin ohjaamat elokuvat ja väittänyt "ohjaajan suolistaneen hänen isänsä kirjan täysin". Tuolloin Tolkien myös väitti, että Jackson halusi ainoastaan muuttaa hänen isänsä kirjat toimintaelokuviksi, jotka olisivat suunnattuja ainoastaan nuorille.

Amazon ei ole kuitenkaan toistaiseksi vahvistanyt kyseisten lähteiden väitteitä. Esiosasarjan on tarkoitus saada ensi-iltansa 2. syyskuuta 2022. Tähän mennessä sarja on saanut Taru sormusten herrasta -faneilta ristiriitaisia reaktioita, koska sen traileri ei vakuuttanut heitä sen suhteen, että käsikirjoitus olisi kovinkaan hyvä.

Kyseisen trailerin voit katsoa alta.

Lue myös: Taru sormusten herrasta -sarjasta uusi traileri julki - fanit huolestuivat käsikirjoituksesta

Lue myös: Taru sormusten herrasta -maailmasta tuttu Klonkku hiipii pelikonsoleille - uusi traileri julki

Lähteet: People, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat