Kuva: AOP

Hyllytetäänkö The Flash -elokuva päätähden käytöksen vuoksi? Kaksi skenaariota voi vielä pelastaa projektin

12.08.2022 20:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Näyttelijä Ezra Millerin pahenevat oikeudelliset ongelmat voivat vaikuttaa The Flash -elokuvan julkaisuun.

Muun muassa DC Comicsin The Flash -supersankarina tunnettu näyttelijä Ezra Miller, 29, on ollut viime aikoina paljon kansainvälisissä otsikoissa käytöksensä vuoksi. Esimerkiksi viime viikonloppuna poliisit syyttivät näyttelijää törkeästä varkaudesta tyhjiin asuntoihin. Lisäksi viime maaliskuussa Miller pidätettiin, kun hän oli häiriköinyt karaokebaarissa aggressiivisesti. Sen jälkeen hänet on pidätetty pahoinpitelystä epäiltynä, kuten näin oli tehty myös vuonna 2020, kun näyttelijä oli käynyt naiseen fyysisesti käsiksi.

Viime aikoina onkin pohdittu niin elokuva-alalla kuin somessakin, että aiotaanko The Flash -elokuvaprojekti edelleen tuoda valkokankaalle Millerin käytöksestä huolimatta. Muutamien lykkäysten jälkeen elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa 23. kesäkuuta 2023.

Warner Bros. -studio käy tällä hetkellä mahdollisia vaihtoehtojaan läpi, joista yksi on elokuvan hyllyttäminen. Toinen pinnalle nousseista vaihtoehdoista on myös se, että mikäli Millerin käytös jatkuu, hänet korvattaisiin uudella näyttelijällä. Tähän mennessä projekti on maksanut noin 200 miljoonaa dollaria, eli yli 194 miljoonaa euroa, joten elokuvaprojektin lopettaminen kävisi studiolle erittäin kalliiksi. Varsinkin, kun saman elokuvastudion ilmoitettiin hyllyttäneen Batgirl-elokuvan, johon oli käytetty jo yli 68 miljoonaa euroa.

Elokuva-alan kriisinhallinan PR-asiantuntija Gary Rosen arvioikin, että Warner Bros. -studio todennäköisesti leikkii tällä hetkellä niin sanotusti ”odotusleikkiä”.

- Kyseinen projekti on suuri investointi, ja viimeinen asia, jota Warner Bros. -studio haluaa on, että elokuva hyllytettäisiin. Se olisi valtava tappiollinen menetys. Luulen, että he siis haluavat tämän elokuvan tulevan ulos, Rosen korostaa.

- Elokuvan ensi-iltaan on noin 10 kuukautta, eikä heidän juuri tarvitse tehdä päätöksiä tällä hetkellä, ellei jotain todella traagista tapahdu, Rosen lisää.

THR-julkaisun saaneen tiedon mukaan hyllyttäminen on elokuvastudiolle viimeinen vaihtoehto ja tapahtuisi ainoastaan, mikäli kaksi skenaariota ei toteutuisi. Ensimmäinen suunnitelma on se, että Miller joko hakee ammattiapua ja antaa vain rajoitetun määrän haastatteluita. Toisena taas on se, että elokuva julkaistaan joka tapauksessa, mutta lehdistötilaisuuskierroksia ei anneta.

Mikäli Miller jatkaa käytöstään, jolla hän saa aikaiseksi itsestään negatiivisia otsikoita, elokuvaprojekti hyllytetään. Rosen lähettääkin Millerille yksinkertaisen vinkin.

- Jos olisin ohjeistamassa Ezraa, kehottaisin häntä pitämään matalaa profiilia. Haluat, että negatiivinen huomio ja nämä kertomukset katoaisivat, jotta elokuvan tullessa ulos kaikki olisivat unohtaneet nämä pahat asiat. Kuten Flash itse sanoo ”on asioita, joita voi juosta pakoon, mutta jotkut asiat onnistuvat silti ottamaan sinut kiinni”, Rosen lisää.

Warner Bros. -studion tiedottaja ei ole toistaiseksi kommentoinut The Flash -elokuvan hyllyttämismahdollisuutta lainkaan. Tähän mennessä elokuvan testinäytökset ovat olleet menestyksekkäät ja sen on arvioitu olevan yksi parhaista DC-universumin elokuvista.

Ezra Milleriä kehotetaan hakemaan ammattimaista apua ongelmiinsa. (kuva: AOP)

Lue myös: Justice League -tähti oikaisi poliisia persoonapronominien käytöstä pidätyksen aikana: "En ole herra"

Lue myös: Näyttelijätähdestä leviää hurja video - tarttuu naista kurkusta ja haastaa tappeluun

Lähteet: People, Screenrant

Kilpailut

Uusimmat