Kuva: AOP

Justice League -tähti oikaisi poliisia persoonapronominien käytöstä pidätyksen aikana: "En ole herra"

24.05.2022 23:15 - Riia Frost

Ezra Milleristä leviää pidätysvideo, jossa näyttelijä varoittaa poliisia viharikoksesta.

Muun muassa Justice League - ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvista tuttu näyttelijä Ezra Miller, 29, pidätettiin viime maaliskuussa Havaijilla. Miller häiriköi tuolloin karaokebaarissa, jolloin poliisit hälytettiin rauhoittamaan tilanne ja poistamaan tähti paikalta.

Silloisen poliisin lehdistötiedotteen mukaan Miller huusi säädyttömyyksiä, kun baarivieraat lauloivat Lady Gagan ja Bradley Cooperin hittikappaletta Shallow. Tiedotteessa kerrotaan, että Miller nappasi mikrofonin 23-vuotiaalta naiselta ja syöksyi 32-vuotiaan tikkaa pelaavan miehen kimppuun. USA Today -julkaisun mukaan Miller myönsi häiriökäyttäytymisensä ja hänet määrättiin maksamaan noin 475 euron sakko sekä pysymään poissa baarista, jossa näyttelijä oli häiriköinyt.

Asia on noussut uudestaan otsikoihin, kun TMZ-julkaisu sai haltuunsa poliisin rintakamerasta saadun materiaalin Millerin silloisesta pidätyshetkestä. Kyseisellä videolla nähdään muun muassa Miller valittamassa käsiraudoista johtuvasta kivusta sekä pyytämässä poliiseja olemaan varovaisia hänen käsiensä suhteen. Miller vaatii kyseisiä asioita samalla, kun poliisit laittavat näyttelijälle turvavyötä poliisiautossa.

- Haluan istua niin, että käteni ovat ulospäin, jotta niihin ei tule hermovauriota. Olen muusikko, joten käsieni hermot ovat erittäin tärkeitä minulle, joten älkää satuttako niitä, Miller pyytää rauhallisesti.

- Minulle on tullut hermovaurio poliisien käsiraudoista, kun elin New Jerseyssä, Miller lisää selittäen huolensa taustoja.

(kuva: AOP)

Videolla näkyy, että näyttelijä tekee poliisien kanssa hyvin yhteistyötä, eivätkä poliisit käyttäydy aggressiivisesti. Automatkalla poliisit keskustelevat näyttelijän kanssa, kun toinen heistä kutsuu näyttelijää vahingossa herraksi.

- Anteeksi, mutta en ole herra. Olen ei-binäärinen transsukupuolinen, Miller korjaa.

Poliisi pahoittelee virhettään ja sanoo vain yrittäneensä olla kunnioittava näyttelijää kohtaan.

- Jos epäonnistut siinä uudestaan, niin se on tahallista kiihkoilua ja se on teknisesti viharikos Yhdysvaltain liittovaltion lain mukaan. Kutsukaa minua they/them-persoonapronomineilla tai voitte myös käyttää termiä Mx, Miller jatkaa.

Ei-binäärinen on henkilö, jonka sukupuoli-identiteetti ei sovi kaksijakoiseen nainen-mies-sukupuolijärjestelmään, kertoo Seta. Transsukupuolisuudella viitataan siihen, että syntymässä määritelty sukupuoli ei vastaa henkilön sukupuoli-identiteettiä. Mx puolestaan on sukupuolineutraali vaihtoehto Mr.- ja Mrs.-titteleille.

Miller pidätettiin uudestaan 19. huhtikuuta, mutta tällä kertaa pahoinpitelystä epäiltynä. Miller näytteli Justice League -elokuvassa The Flash -supersankaria, jolle on myös luvattu oma elokuva ensi vuodelle.

Miller ei ole toistaiseksi kommentoinut pidätystä. Pidätysvideon voit halutessasi katsoa täältä.

Ezra Miller. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Näyttelijätähdestä leviää hurja video - tarttuu naista kurkusta ja haastaa tappeluun

Lue myös: Uusi Ihmeotukset-leffa ei menestynyt samalla tavalla kuin aikaisemmat velhouniversumin elokuvat

Lähteet: USA Today, TMZ, Seta

Kilpailut

Uusimmat