Kuva: AOP / Timo Korhonen

Vesa-Matti Loiri ja Esko Salminen tunsivat toisensa lähes 60 vuoden ajan - Salminen muistaa ensikohtaamisen

20.08.2022 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vesa-Matti Loiri menehtyi 10. elokuuta. Loirin ystävä näyttelijä Esko Salminen kehuu, että Loiri oli lojaali ystävä ja lahjakas taiteilija.

Näyttelijä Esko Salminen, 81, tunsi edesmenneen Vesa-Matti Loirin lähes 60 vuoden ajan. Salminen muistaa edelleenkin, milloin hän ja Loiri kohtasivat ensimmäisen kerran. 

- Tapasimme ensimmäisen kerran vuonna 1963 Suomenlinnan lautalla, kun Vesku oli päässyt armeijasta pois ja minä olin sinne menossa. Silmämme kohtasivat ja tiesimme molemmat, että meistä tulee ystäviä, Salminen kertoo Iskelmän haastattelussa juontaja Satu Kotoselle

Salminen kehuu, että Loiri oli lojaali ystävä ja lahjakas taiteilija. 

- Vesku oli tavattoman lahjakas ihminen ja hyvin aito. Hän osasi nauraa ja itkeä ja hän oli solidaarinen ystäville. Muistan yhden hetken, kun minulla oli esiintyminen Finlandia-talolla ja tajusin, että en pysty siitä selviämään. Soitin Veskulle ja kysyin, että voitko auttaa ja hän sanoi, että tekee keikan mielellään, Salminen sanoo.

- Meillä oli suuri kunnioitus toisiamme kohtaan. Olemme aina auttaneet toisiamme ja näyttelijäntyössä on mukana valtava määrä nöyryyttä - varsinkin, kun uusiin paikkoihin hakee mukaan, Salminen jatkaa. 

Vesa-Matti Loiri, Esko Salminen ja Katri Utula Linnanjuhlissa vuonna 2017. (kuva: AOP / Ari Lahti)

Salminen myös kertoo, minkä asian hän on oppinut Loirilta. 

- Sen, mitä ystävyys pitää sisällään, eli solidaarisuuden, Salminen päättää.

Loiri oli kuollessaan 77-vuotias. Loiri menehtyi keskiviikkona 10. elokuuta helsinkiläisessä sairaalassa. 

Voit kuunnella Salmisen ja monen muun henkilön, kuten Lenita Airiston ja Aleksi Mäkelän, muistelut Vesa-Matti Loirista radiokanava Iskelmältä sunnuntaina 18. elokuuta kello 13-16, kun Iskelmällä tehdään Vesa-Matti Loiri Special -lähetys. 

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: HS: Vesa-Matti Loiri on kuollut

Lue myös: Tiede- ja kulttuuriministeri Honkonen ehdottaa Loirille valtiollisia hautajaisia: 'Olisi kiitos elämäntyöstä'

Kilpailut

Uusimmat