Kuva: AOP

Kaikki Angelina Jolien ja Brad Pittin lentokoneriidasta - avioero vain päiviä riidan jälkeen

21.08.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Angelina Jolie ja Brad Pitt erosivat vuonna 2016, jonka jälkeen pariskunnan välit ovat olleet riitaisat.

Otsikoihin on hiljattain noussut entisen avioparin, Angelina Jolien ja Brad Pittin, välillä tapahtunut väkivaltainen välikohtaus. Välikohtaus tapahtui vuonna 2016 yksityislentokoneessa.

Aiemmin tällä viikolla otsikoihin nousi tieto siitä, että anonyymina pysyttelevä henkilö oli pyytänyt saada käsiinsä asiakirjat vuonna 2016 yksityislentokoneessa tapahtuneesta perheväkivaltatapauksesta.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI:n tapauksesta tekemät selvitykset ovat vuotaneet julkisuuteen. Jolie ei ole kommentoinut asiakirjavuotoa.

Kuuden lapsen vanhempien välillä käyty kiista tapahtui 14. syyskuuta vuonna 2016, vain päiviä ennen kuin Jolie jätti avioerohakemuksen.

Pittin lähipiirin mukaan Jolien pyrkimyksenä on nostaa uudelleen tapetille kuuden vuoden takaiset tapahtumat satuttaakseen entistä puolisoaan.

Joliella Pittillä on kuusi yhteistä lasta: Maddox, 21, Pax, 18, Zahara, 17, Shiloh, 16 sekä 14-vuotiaat kaksoset Vivienne ja Knox.

Jolie jättää avioerohakemuksen

Pariskunta on määritellyt eronsa päivämääräksi 15. syyskuuta, eli välikohtauksen seuraavan päivän. Avioerohakemuksen Jolie jätti syyskuun 19. päivä. Avioeron syyksi ilmoitettiin pariskunnan välillä olevat ratkaisemattomat erimielisyydet. Jolie haki samalla myös lasten yksihuoltajuutta, mutta Pittin lähipiiristä kerrottiin, että tämä aikoisi taistella lastensa yhteishuoltajuudesta.

- Päätös tehtiin perheen hyvinvoinnin vuoksi. Jolie ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää, vaan pyytää perheelleen yksityisyyttä tänä vaikeana aikana, Jolien asianajaja tiedotti tuolloin.

- Olen äärettömän surullinen tästä asiasta, mutta lastemme hyvinvointi on nyt tärkeintä. Pyydän ystävällisesti lehdistöä antamaan heille tilaa, jonka he ansaitsevat vaikeana aikana, Pitt totesi taannoin lausunnossaan.

Jolie ja Pitt tapasivat toisensa vuonna 2003 kuvatessaan vuonna 2005 Mr. & Mrs. Smith -elokuvaa. Pariskunta alkoi seurustella muutamaa vuotta myöhemmin. He kihlautuivat vuonna 2012 ja menivät naimisiin elokuussa 2014.

Viranomaiset tutkivat Pittiä lapsen pahoinpitelyyn liittyen

Pian erouutisten jälkeen julkisuuteen levisi tieto, että Pittiä tutkitaan lapseen kohdistuneen pahoinpitelyepäilyn vuoksi. Hänen väitettiin loukanneen sanallisesti ja käyttäytyneen uhkaavasti yhtä lasta kohtaan muiden lasten ollessa läsnä tilanteessa. Los Angelesin lastensuojeluviranomaiset liittyivät osaksi tapausta anonyymin henkilön ilmoitettua tapauksesta viranomaisille.

Pittin lähipiiristä kommentoitiin näyttelijän suhtautuvan asiaan vakavasti ja Pittin kerrottiin kiistäneen olleensa uhkaava ja solvanneensa lapsiaan.

Pittin puoli tarinasta julkisuuteen

People-lehti sai myöhemmin kuulla Pittin läheisiltä, että Pitt oli myöntänyt olleensa humalassa välikohtauksen tapahtuessa ja kertoneen, että hänen ja Jolien välillä oli todella ollut riitaa. Näyttelijä oli myös myöntänyt, että hänellä oli riitaa myös yhden lapsen kanssa ja riita oli eskaloitunut tarkoitettua pidemmälle.

Lähde kuitenkin korosti, ettei ketään oltu vahingoitettu fyysisesti. Lähde myös kiisti väitteen, että Pitt olisi lyönyt lastaan. Lähteen mukaan Pitt oli ottanut Maddoxia kiinni olkapäiden alueelta, mutta missään nimessä fyysistä vahinkoa ei tehty. Maddox oli tapahtumien aikaan 15-vuotias.

Lähteen mukaan Pittiä kohtaan esitetyt syytökset olivat sekoitus liioittelua ja valheita, joiden tarkoituksena oli edistää Jolien yksinhuoltajuuden saamista.

Angelina Jolie osallistui viiden lapsensa kanssa Marvel Eternals -elokuvan ennakkonäytökseen lokakuussa 2021. (kuva: AOP)

Syytteitä ei nosteta

Kahden kuukauden mittaisen tutkimuksen jälkeen FBI päätti jättää nostamatta syytettä Pittiä vastaan. FBI totesi marraskuussa 2016 tutkineensa tapausta, eikä nähnyt tarvetta jatkotutkimuksille. Myöskään lapseen kohdistuneesta väkivallasta ei löytynyt viitteitä tuolloin.

Pitt puhuu katumuksesta ja lopettaa alkoholinkäytön

Pitt antoi toukokuussa 2017 ensimmäisen haastattelunsa eron jälkeen. Hän kertoi tuolloin GQ Style -julkaisulle lopettaneensa juomisen, sillä ei halunnut elää enää sillä tavoin.

- Minä vain lopetin sen. Minun täytyi astua pois siitä. Jos totta puhutaan, niin pystyin juomaan vaikka venäläisen pöydän alle vodkallaan. Olin ammattilainen. Olin hyvä, Pitt tunnusti haastattelussa.

Hän kertoi myös haastattelussa asettavansa perheensä etusijalle. Hän oli haastattelussa huolissaan siitä, että hänen henkilökohtaisen elämänsä läpikäyminen julkisuudessa saattaa vaikuttaa hänen jälkikasvuunsa tulevaisuudessa.

Jolien mukaan avioero ei ollut helppo päätös

Syyskuussa 2021 Jolie puhui The Guardian -lehden haastattelussa avioerostaan.

- En ole sellainen ihminen, joka tekee päätöksiä hetken mielijohteesta. Se vaati paljon, että päädyin siihen pisteeseen, jossa minusta tuntui, että minun on erottava lasteni isästä, Jolie totesi.

Jolie kertoi tuolloin, että on paljon asioita, joista hän ei voi puhua, mutta hän kuvaili olevansa rikki. Hän toivoi myös perheensä löytävän keinon edetä eteenpäin elämässä.

Pittin lähipiiri reagoi Jolien haastatteluun.

- On vaikea nähdä, kuinka tämän jatkaminen hyödyttää ketään, lähipiiristä kommentoitiin.

Jolien esittämät pahoinpitelysyytökset julki FBI:n asiakirjoista

Tällä viikolla julkisuuteen vuoti vuosien takaiset raportit FBI:n tekemistä tutkimuksista, jotka liittyivät välikohtaukseen lentokoneessa. Asiakirjoista kävi ilmi uusia yksityiskohtia tapahtumista.

Jolie oli kertonut tutkijoille vuonna 2016, että pariskunnan välillä oli ollut jännitteitä heidän palatessaan lomamatkalta Ranskasta takaisin Los Angelesiin. Jolien mukaan Pittin käytös sai hänet tuntemaan itsensä panttivangiksi lentokoneessa.

Jolie väitti Pittin tarttuneen häneen ja ravistaneen häntä. Lisäksi Pitt oli Jolien mukaan työntänyt hänet seinää vasten ja lyöneen lentokoneen kattoa. Jolien mukaan Pitt oli myös näyttänyt siltä, että hyökkäisi yhden heidän lapsensa kimppuun, koska tämä oli kutsunut isäänsä "kusipääksi" riidan aikana.

Jolie myönsi kietoneensa kätensä Pittin kaulan ympärille kuristusotteeseen.

Näyttelijä kuvaili Pittin käyttäytyneen kuin "hirviö", ja Jolien mukaan hän ja heidän kuusi lastaan olivat kaikki peloissaan tilanteessa.

Jolien mukaan lentokoneeseen oli tullut vahinkoa välikohtauksen vuoksi 25 000 euron edestä.

Pittin lähipiiristä ihmetellään, miksi kuuden vuoden takaiset tapahtumat kaivetaan uudelleen esiin

Pittin lähipiirin mukaan julki tulleissa raporteissa ei ole mitään uutta tietoa. Lähteen mukaan niin Joliella kuin Pittilläkin on ollut kopiot raporteista jo vuosien ajan.

- Tapaus tutkittiin, eikä syytteitä nostettu, lähipiiristä todettiin.

Lähipiirin mukaan asian uudelleen esiin nostamisesta ei ole mitään hyötyä, vaan se on ainoastaan haitallista perheen lapsille.

Lähde on myös todennut Pittin pysyvän vaiti asiasta, sillä katsoo sen olevan parhaaksi lapsilleen.

Lue myös: FBI:n raportti avaa yksityiskohtia Brad Pittin ja Angelina Jolien välisestä väkivaltatilanteesta

Lue myös: Raittiit elämäntavat seuraavat toistaan - ensin Brad Pitt luopui alkoholista, seuraavaksi savukkeista

Lue myös: Brad Pitt haastaa Angelina Jolien oikeuteen

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat