Kuva: AOP

Elon Muskin ja Twitterin kamppailu kovenee - haastaa todistajaksi oikeuteen yrityksen toisen perustajan

24.08.2022 16:15 - Riia Frost

Elon Musk haluaa ystävänsä, joka on myös Twitterin entinen toimitusjohtaja, mukaan oikeuskiistaan.

Miljardööri ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk, 51, käy edelleen kiivasta kamppailua Twitterin kanssa. Kiista alkoi, kun Musk perui kohutun 44 miljardin dollarin kaupan Twitterin ostamisesta. Kyseisen teon seurauksena Twitter ryhtyi oikeustoimiin saadakseen kaupan päätökseen. Yrityksen ja miljardöörin välisen oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa Delawaren osavaltiossa 17. lokakuuta.

Nyt asiakirjojen mukaan Musk on haastanut todistajaksi oikeuteen Twitterin entisen toimitusjohtajan Jack Dorseyn, 45, joka on myös miljardöörin ystävä. Dorsey on Twitterin toinen perustajista, joka poistui toimitusjohtajan paikaltaan viime marraskuussa.

Tällä hetkellä Muskin lakitiimi etsii laajaa tietoa Dorseysta ja haluaa tarkastella, miksi hän poistui johtoryhmästä kuukausi sen jälkeen, kun Twitter teki kaupat miljardöörin kanssa. Lisäksi Muskin lakitiimi pyytää asiakirjoja ja viestejä liittyen muun muassa Twitterin feikkitileihin.

Dorseylla ja Muskilla on pitkä ystävyys takana. Dorsey on jopa aikaisemmin ilmaissut olleensa hyvin hyväksyväinen sen suhteen, että Musk ottaisi johdon Twitteristä. Dorsey ei ole toistaiseksi kommentoinut Muskin päätöstä haastaa hänet osaksi oikeudenkäyntiä. Twitter on itse haastanut todistajiksi oikeuteen teknologiasijoittajia ja yrittäjiä, jotka ovat yhteydessä Muskiin.

Musk on väittänyt, että kauppojen perumiseen vaikutti se, ettei Twitter ole antanut riittävästi tietoa väärennetyistä käyttäjätileistä tai roskapostitileistä. Twitter on vastannut, että Muskin väitteet ovat vain peitetarina katumukselle. Musk oli sitoutunut itse maksamaan noin 19 miljardia euroa varoistaan 44 miljardin euron kaupan rahoittamiseen. Kyseisen lupauksen jälkeen Teslan, jossa suurin osa Muskin henkilökohtaisesta omaisuudesta on, nettoarvo on laskenut huomattavasti.

Elon Muskia kohtaa oikeudenkäynti Twitter-kaupan perumisen myötä. (kuva: AOP)

Lue myös: Elon Musk vastustaa Grimesin haavetta haltiakorvaleikkauksesta: 'Haittapuolia on enemmän kuin hyviä'

Lue myös: Elon Musk leikkasi itsensä ja poikansa hiukset - jakoi kuvan pojastaan X Æ A XII:stä

Lähteet: CNNE! News, CBS News

Kilpailut

Uusimmat