Kuva: Nelonen / Petri Aho

Tänään tv:ssä: Mikko Alatalo kohtasi kamalia asenteita suurimman surunsa hetkellä - paljastus Vain elämää -ohjelmassa

16.09.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Muusikko kertoo ohjelmassa koskettavasti Marja-vaimonsa itsemurhasta.

Vain elämää -kausi käynnistyy toden teolla, kun osallistujakatras pääsee juhlistamaan ensimmäisen artistin päivää. Mikko Alatalo, 71, saa kunnian olla ensimmäisenä keskipisteenä. Alatalo on kertonut Voice.fi:n haastattelussa, että ensimmäisenä vuorossa oleminen oli tuotantoyhtiöltä kunnianosoitus hänen pitkälle uralleen.

Päivän aikana nähdään hienoja musiikkiesityksiä ja käydään monipuolisia keskusteluja. Koskettava hetki koittaa, kun Alatalo muistelee vuonna 1992 itsemurhan tehnyttä Marja-vaimoaan.

- Marja nukkui pois oman käden kautta, ja se oli järkyttävä tragedia poikiemme ja minun elämässä. Ei sitä pysty unohtamaan koskaan. Sen muistaa varmasti vielä kuolinvuoteellaankin, Alatalo kertoo.

Alatalo sai surun keskellä tukea, mutta joutui kohtaamaan myös kammottavia asenteita.

- Karmeinta on, että jotkut olivat jopa hieman vahingoniloisia siitä, että nyt tuo jätkä törmäsi seinään. Sellaisiakin ihmisiä kohtasin. Valtava enemmistö oli niitä, jotka lähettivät viestejä ja kirjeitä ja tukivat.

Alatalon kertomus saa artistikollegat silminnähden herkistymään. Redrama kertoo keskustelun yhteydessä pystyvänsä samastumaan Alatalon tuntemuksiin, sillä hän menetti veljensä tämän tehtyä itsemurhan vuonna 2010.

- Vuonna 2010 taistelin pitkään päihteiden kanssa. Viisi vuotta yritin omin päin. Pikkuveljeni oli paras ystäväni. Hän kuoli kolme kuukautta sen jälkeen kun olin päässyt vertaistukeen ja raitistumaan, Redrama sanoo.

Mikko Alatalon Vain elämää -haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta tästä linkistä.

Vain elämää
klo 20.00
Nelonen

Lue myös: Mikko Alatalo veti Känkkäränkän metallifestareilla - "Hirveä suksee oli"

Lue myös: Väsymys vaivasi Vain elämää -tähtiä kuvauksissa, Pete Parkkonen paljastaa: "Päivät olivat 18-tuntisia"

Kilpailut

Uusimmat