Kuva: AOP

Jeffrey Dahmer -sarjan kulisseista huolestuttava kertomus - musta työntekijä järkyttyi kohtelustaan

03.10.2022 20:15 - Iiro Myllymäki

Netflixin uuden suosikkisarjan tuotantoassistentti kertoo, että häntä kohdeltiin huonosti kuvauksissa.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Netflixissä julkaistiin 21. syyskuuta sarjamurhaaja Jeffrey Dahmerista kertova Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story -sarja. Netflixin katsotuimmaksi nousseen sarjan kulisseista kantautuu nyt huolestuttava kertomus, jonka on kertonut sarjassa työskennellyt tuotantoassistentti Kim Alsup.

Alsup jakoi syyskuussa twiitin, jossa hän kertoi epämieluisasta kokemuksestaan sarjassa työskentelemisestä. Hänen mukaansa häntä kohdeltiin huonosti kuvauksissa.

”Työskentelin tässä projektissa ja olin toinen kahdesta mustasta ihmisestä tuotannossa. Minua kutsuttiin tämän toisen naisen nimellä. Meillä molemmilla oli letit. Hänellä oli tumma iho, ja hän oli 178 senttiä pitkä, ja minä olen 165 senttiä pitkä. Tässä työskenteleminen vei minulta voimat, koska minua kohdeltiin kamalalla tavalla. Katson nyt eri tavalla myös sarjan mustaa naisnäyttelijää”, Alsup kirjoitti Entertainment Weeklyn mukaan.

Twiitti herätti huomiota, ja sittemmin tuotantoassistentti päätti laittaa Twitter-tilinsä yksityiseksi. Alsup on nyt antanut haastattelun Los Angeles Timesille. Nainen kertoo, ettei ole ikävän kokemuksensa takia halunnut katsoa sarjaa lainkaan.

- Se toisi liikaa muistoja mieleen kuvausten ajalta. En halua kokea traumaperäisen stressihäiriön nostattavia tilanteita. Jo trailerin näkeminen aiheutti traumaperäisen stressihäiriön oireita. Sen takia kirjoitin twiittini, enkä olettanut, että kukaan lukisi sitä, Alsup sanoo.

Hän kertoo, että sarja oli yksi huonoimmista hänen kokemistaan työympäristöistä tv:ssä mustana naisena.

- Minua kutsuttiin koko ajan toisen nimellä. Kyse oli kuvausryhmän ainoasta toisesta mustasta naisesta, joka ei näyttänyt yhtään samalta kuin minä. Itse opettelin 300 työntekijän nimet, Alsup kertoo.

Hänen mukaansa Dahmer-sarjan kuvauksissa ei ollut mielenterveystyöntekijöitä, joihin olisi voinut tukeutua. Hän kuvailee kokemusta väsyttäväksi.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story -sarja kertoo sarjamurhaaja Jeffrey Dahmerista, joka murhasi 17 teinipoikaa ja nuorta miestä vuosina 1978–1991. Kannibalismia ja nekrofiliaa sisältävä sarja on saanut K18-merkinnän. Sarja on joutunut kritiikin kohteeksi myös erään Dahmerin tosielämän uhrin perheenjäsenten taholta. Dahmerin surmaaman Errol Lindseyn sisko ja veli ovat kritisoineet sarjaa julkisuudessa siitä, että se nostaa vanhat traumat pintaan ja rahastaa uhrien kärsimyksellä.

Lue myös: Uudesta Netflixin K18-sarjasta poistettiin HLBTQ-merkintä somekritiikin jälkeen

Lue myös: Oscar-palkitun ohjaajan Netflix-kauhufantasia herättää mielenkiintoa - trailerilla valtava menestys

Lähteet: Los Angeles Times, Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat