Kuva: AOP

Matthew Perry paljastaa Frendit-tähtien todelliset palkkiot - kiitos kuuluu erityisesti yhdelle

02.11.2022 21:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Matthew Perryn mukaan yksi sarjan näyttelijöistä auttoi koko näyttelijäkaartia nostamaan palkkiotasoaan.

Näyttelijä Matthew Perry, 53, paljastaa tuoreessa Friends, Lovers & the Big Terrible Thing -muistelmateoksessaan, kuinka paljon supersuositun Frendit-sarjan näyttelijät tienasivat vuosien varrella sarjassa esiintymisestä.

Perry näytteli kymmenen vuoden ajan sarjassa kuuden kaveruksen elämästä kertovassa sarjassa Chandleria. Perryn mukaan vuonna 1994 nähdystä pilottijaksosta näyttelijä sai palkkiota noin 22500 euroa. Palkkiosumma kasvoi kuitenkin vuosien mittaan, ja vuosituhannen alkupuoliskolla, viimeisten jaksojen kuvauspalkkio oli jo yli miljoona euroa jaksolta.

- Kahdeksannella tuotantokaudella ansaitsimme miljoona dollaria jaksoa kohden. Kymmenennellä kaudella vielä enemmän, Perry paljastaa.

- Saimme 1 100 040 euroa jaksolta, ja pyysimme saada tehdä vähemmän jaksoja. Kaikki me olimme typeriä, näyttelijä jatkaa.

(kuva: AOP)

Perryn mukaan kiitos näyttelijöiden ruhtinaallisista palkkioista kuuluu erityisesti Frendit-sarjassa Rossia näytelleelle David Schwimmerille. Hänen mukaansa se, ettei Shwimmer pyytänyt itselleen enempää palkkiota, auttoi kasvattamaan koko näyttelijäkaartin palkkiosummaa.

- Se oli päätös, joka osoittautui erittäin tuottoisaksi. David oli siinä asemassa, että hän olisi voinut pyytää eniten rahaa, mutta hän ei tehnyt sitä, Perry kommentoi.

- Haluaisin ajatella, että olisin tehnyt samoin, mutta ahneena 25-vuotiaana en ole varma, olisinko tehnyt. Hänen päätöksensä sai meidät pitämään huolta toisistamme lukuisissa stressaavissa neuvotteluissa, ja se antoi meille suunnattomasti valtaa, näyttelijä muistelee.

- Olen sinulle David velkaa 30 miljoonaa, Perry vitsailee.

Frendit-sarjaa tehtiin yhteensä kymmenen tuotantokautta vuodesta 1994 aina vuoteen 2004 saakka.

Lue myös: Oli vähällä, ettei Matthew Perrya olisi nähty Frendien paluujaksossa

Lue myös: Matthew Perry kertoo, miksi erosi Julia Robertsista - 'Olin vakuuttunut, että hän jättää minut'

Lue myös: Matthew Perry oli kuolla yliannostukseen neljä vuotta sitten: "Kahden prosentin todennäköisyys elää"

Lähde: Hollywood Life

Kilpailut

Uusimmat