Kuva: Mikko Räsänen

IS: Pate Mustajärvi lopettaa Popedassa - yhtyeen ura huipentuu Ratinan stadionille

08.11.2022 15:12 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023.

Pate Mustajärvi lopettaa Popedan laulusolistina.

Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023. Lipunmyynti yhtyeen päätöskonserttiin alkaa Lippupisteessä perjantaina 11.11.

- Kyllä, pitää paikkansa, että Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin niin sanotusti räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys!, yhtyeen keulakuva ja solisti Pate Mustajärvi kiteyttää.

Popeda on yksi Suomen pitkäikäisimmistä aktiivisesti keikkailevista rock-yhtyeistä. Se on julkaissut 20 albumia, kolme livelevyä ja yhden kokoelma-boxin sekä vastaanottanut 19 jalometallilevyä. Yhtyeen levyjä on myyty liki 800 000 kappaletta. Kokoonpano on vastaanottanut Suomi-palkinnon (2014), Eläköön SuomiRock -elämäntyöpalkinnon (2017) ja Erikois-Emman (2018). Lisäksi Pate Mustajärvi on palkittu Iskelmä-Finlandialla (2015). Popedasta on julkaistu kaksi kirjaa, Pate Mustajärven urasta ja elämästä yhteensä kolme kirjaa.

- Kun asioita tekee tarpeeksi kauan, ne muuttuvat väkisinkin jossain vaiheessa rutiiniksi. Myös nämä rokkibändihommat. Silloin ei kykene enää samaan kuin bändin alkuaikoina. Mulla on kuitenkin kohta 67 vuotta ikämittarissa ja siitä 45 vuotta olen ollut tien päällä. Koko sinä aikana Popeda on pitänyt ainoastaan yhden 1,5 vuoden mittaisen tauon. On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona, Mustajärvi jatkaa

Ratinan stadionilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea vielä aito ja ehta Popeda-meno sekä kuulla livenä klassikoiksi muodostuneet rock-hitit kuten Kuuma kesä, Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Sukset, Punaista ja makeaa, Kellot lyö, Repe ja Lissu sekä Elän itselleni.

- Matkani Popedan kanssa on ollut enemmän kuin aikoinaan Arwon ja Ilarin kanssa bändiä perustaessa olisimme uskaltaneet edes unelmoida. Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea. Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi. Ja jos jotain tapahtuu, kuulette siitä kyllä, Mustajärvi summaa.

Ilta-Sanomien haastattelussa Mustajärvi kertoo, että aikoo kuitenkin jatkaa sooloartistina. Soolokeikoilla ei Popedan biisejä kuulla, sillä sooloartisti ja Popedan keulahahmo ovat kaksi eri hahmoa.

- Olen kertonut keikoilla sellaista vitsiä, että nykyisin pääministeri käyttää valtiovierailuilla nahkatakkia ja rokkilaulaja esiintyessään pikkutakkia, Mustajärvi naurahtaa IS:lle.

Voisiko Mustajärvi palata Popedan laulajaksi tulevaisuudessa?

- Jos joku tarjoaa joskus tulevaisuudessa miljoona euroa stadionkeikasta, niin kyllähän silloin saattaa miettiä, että jospa kävisin vetäisemässä Kuuman kesän, hän vastaa.

Lue myös: Popedan lopettamisesta uutisoitiin laajalti - nyt Pate Mustajärvi tarkentaa sanomisiaan IS:lle

Lue myös: Popedalta ytimekäs tiedote - pitkäaikainen basisti on eronnut yhtyeestä

Lähde ja koko haastattelu: IS

Kilpailut

Uusimmat