Kuva: AOP

Me Naiset: Samu Haber kertoo ahdistavasta elämänvaiheestaan - yksi kysymys muutti kaiken

17.11.2022 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Haber kertoo kärsineensä uniongelmista ja ahdistuneisuudesta. Artisti sanoo juoneensa keikkojen jälkeen aina puoli pulloa viiniä rentoutuakseen.

Artisti Samu Haber, 46, kertoo Me Naisten haastattelussa, ajaneensa itsensä loppuun suosikkiyhtye Sunrise Avenuen aikoina.

Haber kertoo viettäneensä kiireisimpinä vuosinaan suurimman osan ajasta ulkomailla. Hän oli pitkään tuomarin pestissä Voice of Germany-laulukilpailuohjelmassa ja teki samaan aikaan kaikki mahdolliset keikat mitä Haberin yhtyeelle tarjottiin. Kieltäytyminen keikoista tuntui artistista mahdottomalta. 

- Pelkäsin, että jos en tee niin, minut hylätään. Nyt sen sanominen tuntuu naurettavalta, artisti sanoo. 

Haber sanoo kärsineensä uniongelmista. Hän kertoo juoneensa puoli pulloa viiniä rentoutuakseen keikan jälkeen ja napsi sen lisäksi unilääkkeitä. Artisti alkoi myös kärsiä paniikkikohtauksista ja oli ajoittain varma, että kuolee. 

- Olin aivan loppu. Minulla oli paniikkikohtauksia, ahdisti, enkä vieläkään saanut nukuttua, Haber kertoo. 

Haberin olo huonontui entisestään hänen ollessaan Sydneyssa kiertueella. Haberille nousi kuume ja hän alkoi oksentaa verta. Lääkärit eivät löytäneet tutkimusten jälkeen mitään poikkeavaa, mutta paikalla ollut lääkäri kysyi Haberilta ratkaisevat sanat. Oletko koskaan miettinyt, että puhuisit jollekin? Artisti otti neuvosta vaarin ja kertoo jo toisen terapiakäynnin olleen käänteentekevä. 

- Lähdin sen jälkeen kävelemään Sydneyn keskustaan. Yhtäkkiä minusta tuntui, kuin käteni olisivat syttyneet palamaan. Tuli hiki, minua itketti, oli haikea olo. Tajusin, että nyt olen oikeasti jonkin sellaisen äärellä, missä minun kuuluukin olla, Haber muistelee. 

Lue myös: Samu Haber häpesi taannoista huumekohuaan, mutta ei vaihtaisi tapahtunutta pois: "Tärkeä kokemus"

Lue myös: Samu Haberin ensimmäinen täysimittainen live-keikka sooloartistina nähdään Iskelmän synttäreillä

Lue myös: Suosikkiohjelma herätti Samu Haberilla ajatuksen laulaa suomeksi - "Ilmaisen itseäni paremmin"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat