Kuva: AOP / AOP

Donald Trump tapasi Kanye Westin - esitti päin naamaa tylyn arvion räppärin presidenttihaaveista

28.11.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Donald Trumpin mielestä on täyttä ajanhukkaa, jos West todella asettuu ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Yhdysvaltain aiempi presidentti Donald Trump, 76, on tavannut kiistellyn räppärin Kanye ”Ye” Westin, 45. Kaksikko kohtasi toisensa Trumpin Mar-a-Lagon-kartanossa. Trump kertoo Truth Social -somealustansa päivityksessä hyväksyneensä Westin tapaamiskutsun voidakseen auttaa tätä.

”Autan tätä vakavasti ongelmaista miestä, joka vain sattuu olemaan musta, ja jonka bisnesasiat ja oikeastaan kaikki muukin on hävitetty, ja hyväksyin hänen pyyntönsä tulla tapaamaan minua”, Trump kirjoittaa.

Monet tahot ovat katkoneet viime aikoina siteensä Westiin. Rap-tähti ja muodin parissakin menestynyt West on herättänyt paljon pahennusta lausunnoillaan mustiin ja juutalaisiin liittyen. Häntä on syytetty sekä rasistisista että juutalaisvastaisista kannanotoista, jotka olivat vikatikki esimerkiksi Adidakselle. Muotijätti lopetti yhteistyönsä Westin kanssa, ja diilien menettämisen takia mies on menettänyt miljardöörin statuksensa. Donald Trump ei suoraan maininnut päivityksessään Westin juutalaisvihamielisiä lausuntoja.

Trumpin mukaan hänen ja Westin puheissa olivat esimerkiksi vuoden 2024 presidentinvaalit. West ilmoitti juuri, että hän on aikeissa asettua ehdolle. Aiemmin myös Trump on kertonut asettuvansa uudelleen ehdolle. Trumpin mielestä Westin ei kannata edes yrittää.

”Sanoin hänelle, että älä hae presidentiksi, se on pelkkää ajanhukkaa, et voi voittaa”, Trump kirjoittaa.

West on jakanut aiheesta oman kannanottonsa Twitterissä jakamallaan videolla.

- Trump alkoi käytännössä katsoen huutaa minulle pöydässä ja sanoi, että häviän. Onko tuollainen muka koskaan toiminut kehenkään? West sanoo videolla.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

West haki Yhdysvaltain presidentiksi jo vuonna 2020, mutta sai vain noin 70 000 ääntä.

Westin ja Trumpin tapaamisesta on kohistu myös siksi, että West otti mukaansa illalliselle myös äärioikeistoaktivisti Nick Fuentesin. Rolling Stone kertoo, että Fuentes on tunnettu valkoista ylivaltaa kannattavista ja juutalaisvastaisista mielipiteistään. Hän on esimerkiksi esittänyt holokaustin kieltäviä lausuntoja. Trump kertoo somepäivityksessään, ettei tiennyt etukäteen Fuentesin saapumisesta paikalle eikä myöskään tiennyt, kuka Fuentes on.

Lue myös: Lähettikö Kim Kardashian selfiellään piiloviestin Kanye Westille? Asuvalinta puhuttaa

Lue myös: Kanye West takaisin Twitteriin - sai lähtöpassit vihapuheen vuoksi

Lähteet: Rolling Stone, The Hill, BBC

Kilpailut

Uusimmat