Kuva: Mikko Räsänen

Vesa-Matti Loirista uusi dokumenttielokuva - "Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen"

30.11.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Rakastetusta taiteilijasta nähdään joulukuussa dokumenttielokuva, jossa ääneen pääsee muun muassa Hannele Lauri ja Kiti Kokkonen.

Elokuussa menehtyneestä Vesa-Matti Loirista esitetään uusi dokumentti MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa lauantaina 17. joulukuuta. VESKU – naurun ja surun kulkuri on dokumenttielokuva, jossa Loiria käsitellään monipuolisena taiteilijana, joka jätti suuren jäljen suomalaiseen populaarikulttuuriin. MTV:n tuottaman dokumentin on ohjannut ja käsikirjoittanut toimittaja Kari Pyrhönen.

- Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti.  Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi. Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinen, Pyrhönen sanoo.

Dokumentissa pureudutaan muun muassa Loirin uran komedialliseen puoleen ja käydään läpi, miten rakastetut sketsihahmot syntyivät ja millainen suhde Loirilla oli Uuno Turhapuroon. Dokumentissa tuodaan myös esiin, että koomikon maine oli lopulta asia, jota Loiri myös häpesi. Samalla dokumentissa käsitellään myös miehen vakavampia roolisuorituksia ja musiikkiuraa.

Ääneen pääsevät Loirin ystävät ja kollegat. Dokumenttiin on haastateltu muun muassa Loirin kummityttöä, näyttelijä Kiti Kokkosta sekä näyttelijäkollegoita Heikki Kinnusta, Vesa Vierikkoa ja Hannele Lauria.

- Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen. Vesku oli elämässään naurun ja surun kulkuri. Hän oli uskomattoman taitava ja monipuolinen näyttelijä ja samalla ihminen, joka antoi niin sielunsa kuin ruumiinsakin taiteelle sekä yleisölle, Pyrhönen sanoo.

Dokumentti julkaistaan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 17.12. klo 21.

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Lue myös: Ensimmäiset kuvat Aku Sipolasta Vesa-Matti Loirina ja Uunona - Spede-elokuva julkaistaan ensi vuonna

Kilpailut

Uusimmat