Kuva: AOP

Twin Peaks -näyttelijä Al Strobel on kuollut

05.12.2022 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Strobel näytteli Twin Peaksissä Phillip Gerard -hahmoa.

Twin Peaks -sarjasta tuttu näyttelijä Al Strobel on kuollut 83-vuotiaana. Strobelin kuoleman vahvisti hänen ystävänsä ja työtoverinsa Sabrina Sutherland.

"Joudun surullisena ilmoittamaan, että Al Strobel on menehtynyt. Rakastin häntä valtavasti", Sutherland kirjoitti Facebook-sivullaan. 

Kuolinsyytä ei ole ilmoitettu julkisuuteen. 

Strobel näytteli Twin Peaksissä Phillip Gerard -hahmoa. 

Ohjaaja David Lynchin ja käsikirjoittaja Mark Frostin luoma sarja johdatti katsojansa kuvitteelliseen Twin Peaksin pikkukaupunkiin Yhdysvaltojen Washingtonissa. Koko kaupunkia järkyttää lukiolaistyttö Laura Palmerin murha, jota selvittämään saapuu FBI:n erikoisagentti Dale Cooper. Sarjan edetessä selviää, että pikkukaupunki pitää sisällään paitsi hyvin erikoisia asukkaita, vieläkin erikoisempia yliluonnollisia voimia.

Twin Peaksia tuotettiin vuosina 1990 ja 1991 kaksi kautta, ja tämän jälkeen David Lynch palasi sarjan maailmaan Twin Peaks - Tuli kulje kanssani -elokuvan myötä vuonna 1992. Sarja herätettiin uudelleen henkiin vuonna 2017, kun Lynch ja Frost loivat fanien iloksi - ja hämmennykseksi - 18-osaisen kolmannen kauden.

Lue myös: Twin Peaks täyttää tänään 30 vuotta! Listasimme ikonisen sarjan 10 pelottavinta kohtausta

Lue myös: Twin Peaks -näyttelijä Harry Dean Stanton on kuollut

Lähde: Deadline

Kilpailut

Uusimmat