Kuva: Mikko Räsänen

Olavi Uusivirta paljastaa tv:ssä suurimman pelkonsa - "Uskon, että minut valtaisi kauhu"

15.12.2022 16:45 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Olavi Uusivirta ja Timo Kämäräinen nähdään Luovia suhteita -dokumentin kolmannella kaudella.

Ylen dokumenttisarjassa Luovia suhteita liikutaan ennakkoluulottomasti kulttuurin eri alueilla ja näytetään, miten kaksi ihmistä työskentelemällä yhdessä muuttaa toistensa maailman. Kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa muusikko ja näyttelijä Olavi Uusivirta, 39, ja kitaristi Timo Kämäräinen, 43, kertovat omasta keskinäisestä suhteestaan ja dynamiikastaan. Kämäräinen toivoo, että he voisivat työnsä kautta toimia elementtinä, joka tuo iloa ja parantaa ihmisten toimintakykyä. Uusivirta on samoilla linjoilla työparinsa kanssa. 

- Jos ajatellaan tätä mitä me teemme, niin ehkä tietyllä tavalla meidän tehtävä juuri tässä ajassa voisi olla energian välittämistä ja valon tuomista, Uusivirta miettii. 

Uusivirta avautuu dokumentissa myös suurimmasta pelostaan. 

- Suurin pelkoni on varmaankin yksin jäämisen pelko. Minusta tuntuu, että olen oikeastaan aina tuntenut jonkinlaista kosmista yksinäisyyttä, Uusivirta avaa. 

- Jossain vaiheessa huomasin, että mulla ei ole ollut mahdollisuuksia olla itseni kanssa. Ennen lapsen syntymää mulla oli tapana matkustaa joka vuosi yksin. Prosessoin asioita, kirjoitin ja luin paljon. Huomaan, että kaipaan sellaista prosessointia, mutta samaan aikaan pelkään sitä. Pelkään niitä vastauksia, joita sieltä jostain mielen syövereistä yhtäkkiä alkaisi nousta pintaan, taiteilija muistelee.  

Uusivirtaa ei houkuttele ajatus siitä, että hän matkaisi nyt puhelin lentotilassa yksin viikoksi vaikka luostariin.

- Uskon, että minut valtaisi kauhu, koska en enää pystyisi kontrolloimaan niitä ääniä, jotka  sisältäni nousisivat. Nehän saattavat kuiskutella ihan mitä tahansa. Hirvittäviä asioita.

- Sellaisia asioita, että "Olavi, sä oot ihan hukassa. Mitä sä oikein sekoilet? Onko tämä muka sitä elämää, mitä sinä haluat elää?", muusikko selittää.

Luovia suhteita
klo 21:00
Yle Teema Fem

Lue myös: Jättitulot kahminut Olavi Uusivirta kommentoi nyt saamiaan koronatukia: "Tilini oli tyhjää täynnä"

Lue myös: Olavi Uusivirta sitoutui historialliseen levytyssopimukseen - "Tärkeä avaus"

Lue myös: Olavi Uusivirta julkaisi vauhdikkaan paidattoman kuvan keikaltaan - "Ihan mahdotonta menoa"

Kilpailut

Uusimmat