Kuva: Senja Rapila

Olavi Uusivirta sitoutui historialliseen levytyssopimukseen - "Tärkeä avaus"

10.12.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Uusivirta, juristi Lottaliina Pokkinen ja Suomen Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen toivovat, että kirjaus otetaan laajasti käyttöön koko musiikkialalla

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta, 38, on kirjoittanut historiallisen levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Sopimuksessa on nimittäin pykälä, jossa molemmat osapuolet  sitoutuvat yhdessä estämään ja torjumaan musiikkialalla tapahtuvaa häirintää.

"Häirinnän torjunta on ollut musiikkialalla puheissa jo pitkään, ja nyt se on kirjattu ensimmäistä kertaa mukaan kotimaisen artistin levytyssopimukseen. Kyseessä on merkityksellinen ja tärkeä saavutus. Kuten muuallakin yhteiskunnassa, myös musiikkialalla tapahtuu epäasiallista kohtelua, syrjintää ja häirintää. Kirjauksen avulla halutaan murtaa puhumattomuuden kulttuuria. Puhumattomuus voi pahimmillaan johtaa ilmiön hiljaiseen hyväksymiseen ja siihen, että mikään ei muutu", Universal Music kertoo tiedotteessa. 

Uusivirran mukaan kyseessä on tärkeä avaus koko musiikkialalle.

”Yhteistyöni Universalin kanssa on vuosien varrella vain syventynyt. Yhtiöstä on tullut osa perhettä, ja olen saanut sieltä elinikäisiä ystäviä. Olen ylpeä siitä, että kumppanuus jatkuu, ja että voimme yhteistyömme kautta tehdä uusia, tärkeitä avauksia”, Uusivirta kommentoi.

Uusivirta, juristi Lottaliina Pokkinen ja Suomen Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen toivovat, että kirjaus otetaan laajasti käyttöön koko musiikkialalla. 

Kirjaus, joka on vapaasti lainattavissa, kuuluu seuraavaasti: "Osapuolet sitoutuvat yhdessä estämään ja torjumaan musiikkialalla tapahtuvaa häirintää, syrjintää ja epäasiallista kohtelua. Osapuolilla on näihin nähden nk. nollatoleranssi ja kumpikin sitoutuu ilmoittamaan toiselle ja toimimaan viipymättä, mikäli havaitsee tai epäilee, että joku tämän sopimuksen mukaiseen tuotantoon osallistunut henkilö on syyllistynyt häirintään, syrjintään tai epäasialliseen kohteluun tai joutunut tällaisen kohteeksi.”

Kyseinen kirjaus tulee Valtasen mukaan tästä lähtien jokaiseen Universal Musicin artistisopimukseen. 

Uusivirta on toiminut Universal Musicin artistina jo 20 vuotta. Uusivirta on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muun muassa On niin helppoo olla onnellinen, Nuori ja kaunis sekä Ehkä sun on pakko mennä.

Lue myös: Olavi Uusivirta kertoo, mikä on runoilijan katse - "Se asuu meissä jokaisessa"

Lue myös: Olavi Uusivirta julkaisi vauhdikkaan paidattoman kuvan keikaltaan - "Ihan mahdotonta menoa"

Lähde ja lisätiedot: Universal Music

Kilpailut

Uusimmat