Kuva: Discovery+

Julkisuudesta tutut henkilöt matkaavat hyytävään erämaahan - uutuusohjelma alkaa tammikuussa

21.12.2022 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Arktisessa erämaassa jokainen askel voi johtaa jopa kuolemaan, Discovery+ tiedottaa.

Uusi kotimainen tuotanto Arktinen retkikunta on kuuden suomalaisen vaikuttajan ja julkisuudesta tutun ihmisen löytöretki Grönlantiin, ilmastonmuutoksen polttopisteeseen.

Retkikunnan jäsenet ovat Roni Back, Ina Mikkola, Sauli Koskinen, Kaisa Mäkäräinen, Katja Ståhl ja Markku "Mato" Valtonen. Johtajana toimii Patrick ”Pata” Degerman, joka on viimeisen 25 vuoden ajan luotsannut useita retkikuntia ympäri maailmaa. Patan lisäksi matkan tukena on ammattilaisryhmä: retkikunnan varajohtaja Tommi Juusela, turvallisuusvastaava Sami Sallinen, kiipeilyvastaava Rauno Arasola sekä lääkäri Robert Bergholm.

Suomesta käsin katsottuna ilmastonmuutos on arjessamme niin hidasta, että sitä on vaikeaa nähdä ja käsittää. Paikka, jossa vaikutukset konkretisoituvat parhaiten, on arktinen Grönlanti. Siellä sijaitsevat maailman nopeiten liikkuvat jäätiköt, jotka sulavat vauhdilla kuumana hohkaavan auringon alla.

Selviytyäkseen retkikunnan jäsenten on luotettava toisiinsa ja kohdattava omat pelkonsa. Avaimet onnistumiseen ovat hyvä valmistautuminen, sitkeä harjoittelu ja tehokas tiimityö - mutta riittävätkö ne tuomaan retkikunnan suunnitellusti perusleiriin ja sieltä takaisin? Arktisessa erämaassa jokainen askel voi johtaa jopa kuolemaan. Lumivyöryjen vaara, liikkuvan jäätikön petolliset railot ja jääkarhujen uhka ovat jatkuvasti läsnä. Myös sääilmiöt ovat vaarallisia.

Arktinen retkikunta

TV5 ja discovery+

keskiviikkoisin 18.1. alkaen

Lue myös: Peitto heiluu Temptation Island Suomi -ohjelmassa - "Harrastimme lopulta seksiä"

Kilpailut

Uusimmat