Kuva: AOP

Hugh Jackman tukee sukupuolineutraaleja palkintokategorioita - 'Sukupuoli on laajempi spektri'

21.12.2022 20:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijätähti toivoo, että mies- ja naisnäyttelijöitä ei palkittaisi erikseen.

Australialaisnäyttelijä Hugh Jackman, 54, haluaa päästä eroon sukupuolitetuista palkintokategorioista gaaloissa, joissa palkitaan näyttelijöitä.

- Se olisi hyvin myönteinen askel. En ymmärrä, miksi kategoriat on jaettu vain kahdelle sukupuolelle, kun tiedämme hyvin, että kyse on laajemmasta spektristä, Jackman sanoo.

Jackman on saanut ehdokkuuden The Son -elokuvan roolistaan Golden Globe -gaalassa parhaan miesnäyttelijän kategoriassa. Palkinnot jaetaan tammikuussa. Myös elokuva-alan merkittävimmät tunnustukset jakava Oscar-gaala on ainakin toistaiseksi pitänyt kiinni sukupuolitetuista palkintokategorioista.

Näyttelijätähti tunnustaa, että eri kategorioista luopuminen vähentäisi hänen mahdollisuuksiaan voittaa. Hänen mielestään muutos olisi kuitenkin tarpeen.

- Meidän pitäisi luopua kategorioista, jotka ovat ihmisiä jakavia ja tarpeettomia, Jackman sanoo BBC:lle.

Samanlaisia kommentteja on esittänyt hiljattain myös The Crown -tähti Emma Corrin, 26.

- Mielestäni kategoriat eivät ole tällä hetkellä tarpeeksi inklusiivisia. Kyse on siitä, että kaikki voisivat tulla nähdyiksi ja representoiduiksi, Corrin on sanonut.

Emma Corrin (kuva: AOP)

Corrin itse on sukupuoleltaan ei-binäärinen, eli hänen sukupuoli-identiteettinsä ei mene kaksinapaiseen nainen-mies-jaotteluun.

Suomalaisessa elokuva-alan Jussi-gaalassa luovutaan ensi vuonna sukupuolitetuista palkintokategorioista. Muutos koskee parhaan nais- ja miespääosien kategorioita sekä samoin parhaan nais- ja miessivuosien kategorioita.

Lue myös: Ryan Reynolds vahvistaa, että Deadpool 3 -elokuva on tekeillä - Hugh Jackman palaa Marvel-maailmaan

Lue myös: Hugh Jackmanin vaimo kommentoi jälleen väitteitä miehensä homoudesta: 'Hän ei piilottelisi kaapissa'

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat