Kuva: Shutterstock

Bobi on maailman vanhin koira - rikkoi kymmeniä vuosia vanhan ennätyksen

04.02.2023 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Bobin omistajan mukaan koira tykkää syömisestä ja kissojen kanssa leikkimisestä.

Chihuahua Spike 23, ansaitsi Guinness World Recordsin maailman vanhimman elävän koiran tittelin 19. tammikuuta, mutta 2. helmikuuta organisaatio ilmoitti saaneensa todisteita vieläkin vanhemmasta koirasta. Länsi-Portugalissa Conqueirosin kylässä asusteleva Bobi-koira on nyt tiettävästi maailman vanhin koira. Guinness World Recordsin todistusten mukaan puhdasrotuiselle alentejonkoira Bobille ikää on kertynyt jo huimat 30 vuotta ja 267 päivää. Guinness on vahvistanut Bobin samalla myös vanhimmaksi koiraksi koskaan. Edellinen ennätys ehti olla voimassa melkein sata vuotta, sillä kaikkien aikojen vanhin koira Bluey (1910-1930) ehti saavuttaa 29 vuoden ja 5 kuukauden iän ennen poismenoaan.

Bobin omistaja Leonel Costa, 38, oli vain 8-vuotias Bobi-koiran syntyessä ja hän kuvaileekin karvaista ystäväänsä hyvin ainutlaatuiseksi. Costan mukaan koira nauttii syömisestä ja perheen neljän kissan kanssa leikkimisestä. Bobi tykkääkin popsia samaa ruokaa kuin perheensä, josta Costa liottaa suurimmat mausteet aina pois ennen tarjoilua. 

- Bobi ei epäröi valintaa eläintenruoan ja lihanpalan välillä, se valitsee aina meidän ruokamme, Costa kertoo.  

Perhe ei ole varma siitä, mikä Bobin pitkän iän salaisuus on, mutta heillä on muutama teoria sen suhteen. Costan mukaan salaisuus piilee mahdollisesti siinä, että koira on saanut kasvaa rauhallisessa ympäristössä ja sosialisoida paljon eri eläinten kanssa. 

- Olemme kiitollisia elämälle siitä, että Bobi on 30 vuoden jälkeenkin edelleen elämässämme läsnä päivittäin, Bobin perhe sanoo. 

Voit katsoa videon Bobista alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Maailman vanhin koira on menehtynyt - "Oli kunnia saada hänet perheeseen"

Lue myös: Onko Samm maailman vanhin kissa? Lemmikki saavutti juuri huiman iän

Lue myös: Maailman vanhin nainen: "Sinkkuna pysyminen on pitkän iän salaisuus"

Lähde: People, Guinness World Records

Kilpailut

Uusimmat