Kuva: AOP

Suosikkinäyttelijä Bruce Willis sairastaa dementiaa

17.02.2023 10:08 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Willisin perhe on tiedottanut asiasta. Näyttelijä on saanut jo aiemmin diagnoosin afasiasta.

Uutisoimme viime vuoden maaliskuussa näyttelijä Bruce Willisin, 67, sairastuneen. Suosittu näyttelijä oli saanut diagnoosin afasiasta, jonka vuoksi Willis on vetäytynyt näyttelemisen parista. Afasia on aivoperäinen puhehäiriö, joka aiheuttaa vaikeuksia puheen tuottamisessa ja ymmärtämisessä. Terveyskirjaston mukaan afasia johtuu tyypillisesti aivoverenkiertohäiriöstä. Nyt näyttelijä on kuitenkin saanut edellisen lisäksi toisenkin diagnoosin, sillä Willisin perheen mukaan näyttelijä sairastaa dementiaa. 

"Perheemme halusi aloittaa ilmaisemalla syvimmän kiitollisuutemme ylitsevuotavasta rakkaudesta, tuesta ja upeista tarinoista, joita olemme saaneet sen jälkeen, kun kerroimme Brucen alkuperäisestä diagnoosista. Samassa hengessä halusimme antaa päivityksen rakastetusta aviomiehestämme, isästämme ja ystävästämme, koska meillä on nyt syvempi ymmärrys hänen kokemuksistaan", perhe kirjoittaa Instagramissa. 

"Sen jälkeen, kun ilmoitimme Brucen afasiadiagnoosista keväällä 2022, on hänen tilansa edennyt ja meillä on nyt tarkempi diagnoosi: Frontotemporaalinen dementia. Valitettavasti viestinnän haasteet ovat vain yksi sairauden oireista, joita Bruce kohtaa. Vaikka tämä on tuskallista, on helpottavaa saada viimein selvä diagnoosi", perhe sanoo.

Voit katsoa julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Frontotemporaalisen dementian tyypillisimpiä oireita on persoonallisuuden ja käyttäytymisen muutos, joka voi ilmetä muun muassa arvostelukyvyttömyytenä, lyhytjänteisyytenä, huolettomuutena tai estottomuutena. Toiminta on usein ärsykesidonnaista eli toimitaan impulsiivisesti eteen tulevien ärsykkeiden mukaan riippumatta siitä, onko se mielekästä vai ei. Tämä kaikki heikentää sosiaalista toimintakykyä. Muisti, havaintokyky ja motoriset taidot on usein kohtalaisesti säilyneet, mutta puheen tuottaminen muuttuu normaalia työläämmäksi ja sanoja voi olla vaikea löytää tai niiden merkitys voi olla hämärtynyt.  

Lue myös: Julkisuudesta vetäytynyt Bruce Willis nähtiin Los Angelesissa - kuvat

Lue myös: Bruce Willis ja Demi Moore saavat lapsenlapsen - Rumer-tytär on raskaana

Lue myös: Bruce Willisin ja Demi Mooren tytär jakoi hellyyttävän yhteiskuvan vanhempiensa kanssa

Lähde: Muistiliitto

Kilpailut

Uusimmat