Kuva: Pietari Purovaara / AOP

Behm harvinaisen avoimena parisuhteestaan, kertoo käyneensä Miki Liukkosen kanssa pariterapiassa: "Hirveää vääntöä"

07.03.2023 11:15 - Iiro Myllymäki

Muusikko on oppinut kantapään kautta, että hänen kumppaninsa Miki Liukkonen tekee asiat niin kuin itse haluaa.

Laulaja-lauluntekijä Rita Behm, 28, on kihloissa kirjailija Miki Liukkosen, 33, kanssa. Behm puhuu suhtautumisestaan parisuhteeseen ja julkisuuteen Radio Nova Podcast: BEHM -podcastissa. Muusikko kertoo Esko Eerikäisen haastattelussa vetäneensä aivan uransa alussa sitä linjaa, ettei hän puhu lainkaan parisuhteistaan julkisuudessa. Tämä kuitenkin muuttui, kun hän päätyi suhteeseen toisen julkisuudenhenkilön kanssa.

Behmin aiempi vaikeneminen parisuhdeasioista johtui osin siitä, että suhteen toisella osapuolella ei olisi alustaa tuoda julki omaa näkemystään suhteesta. Behm koki tällaisen asetelman epäreiluksi. Nainen kuitenkin pyrki siihen, että myös hän ja Liukkonen pitäisivät suhteensa poissa lehtien palstoilta.

- Pyysin häneltä, että ei puhuta mitään ja että en halua mitään julkkisparisuhdetta. Mikihän ei toimi niin. Meillä on tullut tästä ihan hirveää vääntöä aikanaan, koska sanoin, että ei puhuta mitään ja et sitten mainitse minua haastatteluissasi, Behm kertoo.

Nainen kuitenkin joutui toistuvasti näkemään, että Liukkonen oli haastattelussa viitannut häneen tyttöystävänään. Asia aiheutti paljon vääntöä parin välille, ja tätä puitiin myös ammattilaisen pakeilla.

- Kävimme pariterapiassa ja olimme silleen, että voimmeko sopia, että emme puhu, Behm sanoo.

Vaikka Liukkonen ensin myöntyi Behmin pyyntöön, hän ei kuitenkaan lopulta totellut ja mainitsi Behmin jossakin haastattelussaan. Behm yrittää ymmärtää tätä siltä kannalta, että Liukkonen on aina tottunut olemaan avoin henkilökohtaisistakin asioista julkisuudessa.

- Ei ole mitään väliä, mitä sanon, kun hän tekee niin kuin tekee. Pitää myös ymmärtää, että hän on tottunut olemaan aina avoin ja minä olen tottunut olemaan aina kiinni, Behm sanoo.

Behm kuitenkin lisää, että Liukkonenkaan ei ole kertonut liian yksityiskohtaisesti parin asioista julkisuudessa. Behmiä ei muutenkaan kiinnosta avata arkielämäänsä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Behm sanoo, että sekä hän että Liukkonen ovat herkkiä persoonia. Näin ollen tulistumisilta ei yhteiselossa vältytä.

- Meillähän julistetaan joka toinen päivä sota, että ”et sä voi sanoa mulle näin”.

Nainen nostaa esimerkiksi, että tunteet kuumenevat, jos he puuttuvat toinen toisensa taiteellisiin tekemisiin. Liukkonen suuttui kerran, kun Behm kuvaili tämän erästä tekstinpätkää haihattelevaksi. Liukkonen puolestaan heitti vitsikkäästi jonkin huomion liittyen Behmin käyttämiin metaforiin, jolloin Behm alkoi murjottaa. Nainen kuitenkin korostaa, että tilanteet ovat lopulta enemmän vitsikkäitä kuin vakavia. Hän kertoo, että riitatilanteissa Liukkonen on häntä sovittelevampi.

- Olen vähän ärhäkämpi, Behm pohtii.

Koko podcastjakson voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Lue myös: Behmin lemmikki nousi someilmiöksi - "Hahmona vähän poikkeava"

Lue myös: Behm avoimena saamastaan palautteesta - 'Kannattaa varmaan lopettaa seuraamiseni'

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat