Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Pääskysaari luotsaa erikoista uutuusohjelmaa - mukana monet tutut suomalaistähdet

13.03.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jokaisessa jaksossa Pääskysaari kutsuu Studio Pääskysaareen valokuvattavaksi ja jututettavaksi tunnetun suomalaisen, jonka näemme kasvavan silmiemme edessä lapsesta aikuiseksi elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla.

Toimittaja Jenni Pääskysaaren luotsaama Studio Pääskysaari on henkilöhaastattelusarja, jossa tunnetun ihmisen elämä vilisee kuvanauhana silmiemme edessä.

Jokaisessa jaksossa Pääskysaari kutsuu Studio Pääskysaareen valokuvattavaksi ja jututettavaksi tunnetun suomalaisen, jonka näemme kasvavan silmiemme edessä lapsesta aikuiseksi elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla. Wet plate -tekniikalla tehtävät upeat kuvat ottaa valokuvaaja Marko Rantanen.

Ohjelmassa näemme välähdykset julkisuuskuvan taustalta ja kuulemme tarinat tuttujen, tuhat kertaa kuultujen tarinoiden takaa. Ymmärrämme, mitkä kuvista nousevat hetket, ihmiset, valinnat, onnistumiset ja pettymykset ovat tehneet vieraasta sen ihmisen, joka hän on tänään, juuri nyt, ikuistettuna tässä hetkessä.

- Törmäsin pari vuotta sitten netissä grow with me -ilmiöön, jossa ihmiset jakavat itsestään tai läheisistään kauniilla musiikilla rytmitetyn, lapsuudesta nykypäivään kuljettavan kuvasarjan. Näin minuutissa, kuinka ihminen kasvoi silmieni edessä lapsesta aikuiseksi. Kaiken visuaalisen hälinän ja kuvatulvan keskellä tämä yksinkertainen, kuratoitu kuvarulla liikutti minua syvästi, ja olisin halunnut kuulla ihan tuntemattomienkin ihmisten tarinat kaikkien kuvien taustalta. Tästä sain idean henkilöhaastatteluohjelmasta, jossa valokuvat tuodaan isoon visuaaliseen roolin, Pääskysaari kertoo ohjelman synnystä. 

Vieraina nähdään muun muassa artistit Katri Helena ja Anssi Kela, elokuvaohjaaja Jalmari Helander, näyttelijä Kiti Kokkonen ja kirjailija Juha Itkonen. Pääskysaari sanoo, että haastateltavien kohtaaminen oli ikimuistoista. 

- Tuntuu brutaalilta nostaa upeiden vieraiden joukosta ketään ylitse muiden. Erityisen iloinen olen kuitenkin ollut Katri Helenan kohtaamisesta. Olen saanut haastatella ikonista laulajaa vain kerran aikaisemmin. Se tapahtui kymmenen vuotta sitten Korkojen kera -ohjelmassa ja aikaa oli noin seitsemän minuuttia. Nyt jaoimme mielestäni merkityksellisen kaksituntisen, josta tietenkin vain osa päätyy ohjelmaan. Myös elokuvaohjaaja Jalmari Helanderin töitä ja uraa olen seurannut vuosia, mutta en ollut koskaan tavannut häntä. Helander on juuri nyt jonkin suuren kynnyksellä. Hän on super mielenkiintoinen tyyppi, jonka kanssa olisin voinut jutella helposti kaksi päivää.

Studio Pääskysaari alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 9.4. klo 21.

Lue myös: Jenni Pääskysaari paljastaa hauskan tilanteen, kun häneltä kysyttiin "pitääkö olla huolissaan"

Lue myös: Jenni Pääskysaari pelkää toisinaan unohtuvansa - "Olenko olemassa, jos en ole siellä?"

Kilpailut

Uusimmat