Kuva: AOP

Monen rakastamista jännityskirjoista tehdään uusi alkuperäissarja: "Tarina on lähellä sydäntämme"

04.04.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kuvaukset alkavat ensi vuonna.

Ruotsalaisen Camilla Läckbergin jännityskirjat ovat vakiinnuttaneet tiukasti paikkansa myös suomalaisten kirjahyllyissä. Maailmanlaajuisesti niitä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta.

Yhdessä mentalisti Henrik Fexeuksen Läckberg on kirjoittanut trilogian, johon kuuluvat kirjat Mentalisti, Kultti ja pian ilmestyvä Mirage. Kyseinen trilogia muuntuu tiedotteen mukaan ensi vuonna myös trillerisarjaksi, jonka julkaisee Elisa Viihde Viaplay.

Läckberg toivoo, että katsojat ottavat sarjan yhtä lämpimästi vastaan kuin romaanit.

"Olemme erittäin innoissamme yhteisestä projektista Viaplayn kanssa, sekä syvästi vaikuttuneita tämän pitkäaikaisen projektin käsikirjoitustyöstä. Toivomme, että tv-sarjasta tulee yhtä suosittu kuin kirjoista. Tarina on lähellä sydäntämme, joten tuntuu jännittävältä, että katsojat antavat sille nyt uuden elämän", Läckberg kuvailee tiedotteessa.

Ensimmäisen kauden kuvaukset alkavat vuonna 2024. Sarjasta on jo sovitusti tekeillä yhteensä kolme tuotantokautta, jotka perustuvat kukin yhteen kirjaan. 

Trilogian ensimmäisessä kirjassa lukija tapaa poliisi Mina Dabirin, joka kaipaa hämärässä kuolinsyytutkinassa apua poikkeuksellisesti mentalistilta, Vincent Waldnerilta. Ensin löytyy vain naisen ruumis miekkojen lävistämästä arkusta, mutta pian kaksikko tajuaa jahtaavansa sarjamurhaajaa. 

Lue myös: Jättisuosittu jännityssarja Ivalo saa jatkoa - uuden kauden kuvaukset valmistuvat

Lue myös: Muistatko 2000-luvun etsivä Monkin? Suosikkihahmo palaa seikkailemaan vielä kerran

Lue myös: Uusi kotimainen rikoskomedia rikkoi nopeasti kaikkien aikojen ennätykset - suosiossa ulkomaita myöten

Kilpailut

Uusimmat