Kuva: AOP/Tomi Natri

Tove Janssonin klassikkokirjan filmatisoinnissa nähdään myös tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä

23.06.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kansainvälinen yhteistuotanto kuvataan Suomessa.

Tove Janssonin rakastetun romaanin Kesäkirjan tarina herää pian henkiin myös valkokankaalla tulevan elokuvafilmatisoinnin myötä.

Kansainvälisessä yhteistuotannossa tiedotetaan nyt olevan rooleissa myös suomalaisille tuttuja nimiä, ainakin Pekka Strang ja roolistaan Tove-elokuvassa palkittu Alma Pöysti. Strang ja Pöysti esittävät elokuvassa Malanderin pariskuntaa. Jo aiemmin tiedotettiin, että merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Glenn Close ja Anders Danielsen Lie. Päähenkilön eli pienen Sophia-tytön esittäjä on kuitenkin vielä julkistamatta.

Elokuvan kuvaukset alkavat myöhemmin tänä kesänä Suomessa. Kohtauksia kuvataan muun muassa Espoon, Kotkan ja Porvoon saaristossa.

Pöysti voitti Tove-draamaelokuvasta parhaan naispääosan Jussin. (kuva: AOP/Timo Korhonen)

Suomen tuotannosta vastaa Helsinki-filmi, jonka tuottaja Aleksi Bardy kertoo elokuvaa kuvattavan alkuperäisteoksen vaatimalla kunnioituksella.

"Teemme elokuvaa, joka pohjautuu yhteen merkittävimmistä suomalaisista romaaneista, Kesäkirjaan. Vaikka elokuva toteutetaan kansainvälisenä ja englanninkielisenä, haluamme, että se on autenttinen ja uskollinen alkuteokselle. Siksi on tärkeää, että elokuvassa esiintyy suomenruotsalaisia näyttelijöitä, kuten Alma Pöysti ja Pekka Strang. Meille on myös tärkeää, että Itäisen Suomenlahden saaristo näkyy kesäisessä kauneudessaan", Bardy kuvailee tiedotteessa.

Janssonin Kesäkirjan julkaisusta tuli viime vuonna kuluneeksi 50 vuotta, ja sitä pidetään edelleen mestariteoksena, jota on vuosien varrella käännetty 35 kielelle. 

Lue myös: Moninkertaiset Oscar-ehdokkaat päärooleihin Tove Janssonin Kesäkirja-filmatisointiin

Lue myös: Ensimmäiset kuvat odotetusta Myrskyluodon Maija -elokuvasta - hyppää saaristotunnelmaan

Lue myös: Finlandia-palkitusta romaanista tehdään elokuva

Lue myös: Suositusta kirjasarjasta tehdään koko perheen riemukas elokuva

Kilpailut

Uusimmat