Kuva: Emmi Moilanen

Miki Liukkoselta julkaistaan postuumisti vielä yksi romaani - allekirjoitti myös sopimuksen elokuvakäsikirjoituksesta

06.07.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Liukkonen oli allekirjoittanut elokuvakäsikirjoituksesta sopimuksen vain viikkoa ennen kuolemaansa.

Kirjailija Miki Liukkosen kuolinuutinen vain 33-vuotiaana hätkähdytti eilen koko Suomea.

Hänet tunnettiin useista teoksistaan, jotka keräsivät myös palkintoehdokkuuksia kuten tunnetuimpana O jopa Finlandia-ehdokkuuden. Liukkosen kustantamon WSOY:n tiedotteessa kerrotaan, että kirjailijalta julkaistaan postuumisti tulevana syksynä vielä yksi aiemmin julkaisematon teos Vierastila

"Joskus sanat loppuvat, mutta on pakko kirjoittaa. Tämä on niitä hetkiä. Miki Liukkonen oli rakas ystäväni, sydämellinen kuuntelija ja mielestäni sukupolvensa lahjakkain kirjailija, jonka kanssa minulla oli ilo tehdä työtä viiden romaanin, kolmen runokirjan ja yhden lastenkirjan parodian verran. Ne elävät vielä kauan, mutta en pysty hyväksymään sitä, että niiden tekijä on poissa", kuvailee kustantamon julkaisussa Liukkosen kustannustoimittaja ja ystävä Samuli Knuuti.

Vaikka Vierastila jää Liukkosen viimeiseksi romaaniksi, ehdittiin ennen kirjailijan kuolemaa sopia myös hänen teoksensa O:n filmatisoinnista elokuvaksi.

O:n elokuvakäsikirjoitusta tehdään parhaillaan, kertoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Maria Ruotsala Ilta-Sanomille. Ruotsala kertoo, että elokuvakäsikirjoitusta koskeva sopimus allekirjoitettiin vain noin viikko ennen Liukkosen kuolemaa. Ruotsala muistelee Liukkosen suhtautuneen käsikirjoitukseen jo tässä vaiheessa hyväksyvästi ja vaikuttuneesti.

- Hän oli todella vaikuttunut ja sanoi, että kiitos kaikesta. Meillä oli tosi hyvät keskustelut. Se oli kiinnostavaa puolin ja toisin. Arvostin, ja arvostan häntä edelleen, Ruotsala kommentoi Ilta-Sanomille. 

Lue myös: Yle: Kirjailija Miki Liukkonen on kuollut

Lähteet: WSOY, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat