Kuva: Emmi Moilanen

Niko Saarinen muistelee dramaattisia lähtöpassejaan Big Brother -talosta: 'Arvasin, että lähtö tuli'

28.08.2023 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Vuoden radiojuontajaksi valittu Niko Saarinen nousi koko kansan tietoisuuteen osallistuttuaan Big Brother -ohjelmaan vuonna 2008.

Sunnuntaina 27. elokuuta tuli kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun nykyisin NRJ:n aamujuontajana toimiva Niko Saarinen asteli Big Brother -taloon. Tuolloin reilu parikymppinen Saarinen tuskin osasi kuvitella, että vain reilu kuukausi myöhemmin hänet tultaisiin poistamaan talosta väkivaltaisen käytöksen vuoksi.

Big Brother on yksi maailman suosituimmista tosi-tv-formaateista, jossa joukko ihmisiä muuttaa asumaan saman katon alle eristyksiin muusta maailmasta. Heidän elämäänsä kuvataan vuorokauden ympäri. Suomen ensimmäinen Big Brother -kausi nähtiin vuonna 2005. Saarinen osallistui ohjelmaan vuonna 2008.

Saarinen muistelee NRJ:n aamulähetyksessä dramaattista iltaa, joka päättyi viinilasin heittämiseen. Samassa talossa asunut henkilö oli illan aikana kommentoinut Saariselle, että tälle sopii vaaleanpunainen paita. Tämä oli Saariselle liikaa ja lopulta tunteet purkautuivat, tosin aivan toiseen kuin kommentin tokaisesseeseen henkilöön.

Tunteenpurkauksen myötä Saarinen poistettiin talosta seuraavana aamuna.

Saarisen juontajaparina toimiva Julianna Jokela soittaa lähetyksessä klipin Saarisen päiväkirjahuonevierailuista, jossa selvästi päihtynyt Saarinen avautuu tunteistaan.

Päiväkirjahuone on talossa sijaitseva huone, jossa osallistujien on mahdollista käydä kahdenkeskisiä keskusteluja ohjelman tuotantotiimin kanssa ja kertoa tunnoistaan.

- Sanon, että kyllä meni keskikalja silloin päähän, juontaja toteaa.

Saarinen muistelee olleensa tuolloin päiväkirjahuoneessa noin puolentoistatunnin ajan.

- Olen ollut siellä, itkenyt, koittanut mennä oven läpi ja päästä pois sieltä, mutta ei ole päästetty, juontaja valottaa.

Saarisen mukaan hänet lopulta passitettiin päiväkirjahuoneesta nukkumaan.

Seuraavan aamun valjettua Saarinen heräsi viimeiseen aamuunsa Big Brother -talossa. Hänet kutsuttiin ensitöikseen takaisin päiväkirjahuoneeseen.

- Tiedätkö sen olon, kun sä heräät ja sulla on vähän sellainen olo, että 'oonks mä eilen sekoillut?', Saarinen muistelee Jokelan tunnistaessa olotilan.

Saarinen muistelee myös muutaman muun talon asukkaan heränneen kuulutukseen.

- Näin, että heillä oli jotenkin todella oudot katseet.

- Menin päiväkirjahuoneeseen. Siihen huoneeseen kuuluivat talon muut kuulutukset läpi. Sitten tuli kuulutus, että 'asukkaat, kokoontukaa pihalle.' Sitten arvasin, että 'aha, lähtö tuli', juontaja kertaa tapahtumia.

Saarisen mukaan hän ei muistanut vielä aamulla edellisen illan tapahtumia, mutta katsoi talosta poistumisensa jälkeen televisiosta edellisillan käänteet.

Saarinen on palannut myöhemmillä kausilla Big Brother -taloon. Hän vieraili talossa sekä vuosina 2010 että 2013.

Kuuntele NRJ:n aamun Levottomimmat koostelähetys alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Niko Saarinen heitettiin ulos Apulannan bäkkäriltä - "Nöyrin persein lähdettiin kävelemään sieltä pois"

Lue myös: Niko Saarinen paljastaa viimein hampaidensa hinnan - purukalustolla hintaa uuden henkilöauton verran

Lue myös: Niko Saarinen muistelee: Tulistui asiakkaalle ja heitti suklaalevyllä

Voice.fi ja NRJ ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat