Kuva: AOP

Eläinnäyttelijöille uusi koti - Maailmantähdet ovat adoptoineet karvaisia kanssanäyttelijöitään

02.09.2023 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Muun muassa Sarah Jessica Parker, Viggo Mortensen ja Sophie Turner ovat tarjonneet kuvausten jälkeen uuden kodin eläimellisille kanssanäyttelijöilleen.

Näyttelijä Sarah Jessica Parker kertoi hiljattain antaneen kodin And Just Like That -sarjassa esiintyneelle Shoe-kissalle. Sarjassa nähtävä Shoe on oikealta nimeltään Lotus. 

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Parker ei suinkaan ole ainoa näyttelijä, joka on kiintynyt karvaiseen kollegaansa niin paljon, että on päättänyt tarjota kuvausten jälkeen uuden kodin eläinnäyttelijälle. 

Vuonna 2021 julkaistu Suicide Squad -elokuvan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Corto Maelsen valtioon, mutta todellisuudessa elokuva kuvattiin pääosin Panamassa. Elokuvassa Polka Dot Mania näyttelevä David Dastmalchian löysi elokuvan kuvauspaikalta kissan, johon näyttelijä rakastui niin paljon, että päätti tarjota eläimelle kodin. Kissa sai nimekseen Bubblegum. 

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä Sophie Turner on puolestaan tarjonnut kodin Game of Thrones -sarjassa hirviösutta näytelleelle koiralle. Sarjassa Starkin perheen lapsilla oli kullakin oma hirviösutensa, eli kuvitteellinen otus, joka oli tavallista sutta älykkäämpi ja suurikokoisempi. Sarjassa Turnerin hahmo Sansa joutuu luopumaan sudestaan Ladysta, mutta Turner ei voinut kulisseissa luopua Ladya näytelleestä Zunnista.

- Varttuessani halusin aina koiran, mutta vanhempani eivät halunneet. Tavallaan rakastuimme hahmoni koiran Ladyn kanssa kuvauksissa. Kuten tiedämme, Lady menehtyi ja sille haluttiin löytää uusi koti. Äitini suostutteli heitä antamaan koiran meille, Turner kertoi vuonna 2013.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä Elisabeth Taylor esiintyi vuonna 1945 ilmestyneessä National Velvet -elokuvassa yhdessä King Charles -nimisen hevosen kanssa. Taylor oli ratsastanut hevosella jo vuosia ennen parivaljakon yhteistä elokuvaesiintymistä.

Tarinan mukaan King Charles -hevonen oli ystävällinen ainoastaan Tayloria kohtaan, kaikkia muita hevonen puri. Elokuvastudio antoikin hevosen Taylorille 13-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

(kuva: AOP)

Vuonna 2016 ilmestyneen Keanu-elokuvan nimikkoroolia näytteli peräti seitsemän eri kissaa. Yksi kissanäyttelijöistä sai kuvausten jälkeen kodin elokuvassa esiintyneen Tiffany Haddishin luota.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Robert Redford osti yhden The Electric Horseman -elokuvassa esiintyneistä hevosista itselleen. Hevonen eleli kuvasten jälkeen näyttelijän omistamalla maatilalla Utahissa.

Vuonna 1979 ilmestyneessä elokuvassa Redford näyttelee eläköitynyttä rodeomestaria, joka päättää varastaa hevosen ja ratsastaa tämän kanssa maan halki, jotta hevonen voisi elää vapaana.

(kuva: AOP)

Vuonna 2019 ilmestyi uusi versio Kaunotar ja kulkuri -klassikkoelokuvasta. Yvette Nicole Brownin näyttelemä Sarah ei pidä koirista, mutta tosielämässä näyttelijä rakastaa elokuvan kuvauksista itselleen adoptoimaansa koiraa.

Elokuvassa esiintyneet eläimet olivat rescue-eläimiä tai muuten vailla kotia, joten Brown päätti tarjota kodin yhdelle eläimistä.

Näyttelijän mukaan lemmikkejä ei suinkaan saanut valita umpimähkään, vaan kouluttaja valikoi näyttelijälle sopivan koiran.

Brownille valikoitui Harley-niminen koira.

- Hän oli 100 prosenttisen oikeassa. Harley on koirani. Rakastan sitä. Hän on mielipuoli, mutta rakastan sitä, Brown kommentoi vuonna 2019 People-julkaisulle.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä Viggo Mortensen on adoptoinut itselleen hevosia peräti kahden elokuvan kuvauksista. Mortensen tunnetaan roolistaan Taru sormusten herrasta -elokuvissa, jossa hänet nähdään usein ratsailla. Näyttelijä hankkikin itselleen kaksi kuvauksissa käytettyä hevosta: Euaryksen ja Kennyn.

- Meille muodostui Euaryksen kanssa hyvä ystävyys. Se tuli elokuvaan samalla tavalla kuin minä. Emme olleet juurikaan valmistautuneet. Meidät ikään kuin heitettiin veteen ja meidän vain oli opittava uimaan. Se oli sille raskasta ja meillä kesti aikaa tottua toisiimme ja saada se tuntemaan olonsa mukavaksi kuvauspaikalla, Mortensen kertoi vuonna 2004.

Kennyn Mortensen kertoi hankkineensa kaveriksi Euaryakselle.

Mortensen kertoi vuonna 2020 hevosten jo kuolleen. Ne olivat aikuisia hevosia Mortensenin hankkiessa ne  20 vuotta sitten, joten hevoset olivat lopulta iäkkäitä.

Vuonna 2004 Mortensen kasvatti hevoslaumaansa hankkimalla itselleen yhden hevosista, joka esiintyi näyttelijän kanssa Hidalgo-elokuvassa. Mortensen kuvaili tuolloin hevosen olleen "epätavallisen älykäs, itsenäinen ja rauhallinen ori."

(kuva: AOP)

Lue myös: Britney Spears esitteli pörröisen perheenjäsenen - video koiranpennusta ihastutti ja vihastutti

Lue myös: Jennifer Anistonin perheeseen saapui rescue-koira: "Hän varasti sydämeni välittömästi"

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat