Kuva: AOP / Kimmo Brandt

Käärijä sai Vuoden vientiteko -palkinnon: "Käärijä-ilmiö on yksi vuoden 2023 isoimmista"

02.09.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Cha cha cha on eniten striimattu suomenkielinen kappale koskaan.

Euroviisuista maailmanmaineeseen ponnistanut Käärijä on palkittu ansaitusti Vuoden vientiteko -palkinnolla. Palkinto jaettiin tunnustuksena ennennäkemättömästä kansainvälisestä menestyksestä.

"Kappale on tehnyt suomalaisen musiikin historiaa maailmanlaajuisesti ollen eniten striimattu suomenkielinen kappale. Käärijä-ilmiö on yksi vuoden 2023 isoimmista ilmiöistä Suomessa, ja kaiken keskiössä on Cha cha cha -biisi, joka sellaisenaan on oivaltava, hauska ja aikaa kestävä kappale”, raati perustelee lehdistötiedotteessa valintaa.

Palkinnot jaettiin Suomen Musiikkikustantajien 10-vuotisjuhlagaalassa. Aivan syyttä tunnutstus ei tosiaankaan tullut, sillä Käärijän edustuskappale Cha cha cha on heittämällä kaikkien aikojen striimatuin suomenkielinen kappale. Se on rikkonut jopa 100 miljoonan kuuntelun rajapyykin.

Jaossa oli palkintoja useissa kategorioissa kuten Vuoden biisi, Vuoden kevyen musiikin tekijä, Vuoden genrevapaa kategoria, Vuoden vientiteko, Vuoden taidemusiikin säveltäjä suurimuotoisissa ja pienimuotoisissa teoksissa sekä Vuoden läpimurto. Käärijä nappasi myös Vuoden biisin palkinnon Cha cha cha -kappaleellaan.

Muita palkittuja gaalassa olivat muun muassa Kuumaa-yhtyeen Johannes Brotherus Vuoden läpimurto -ja Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnoilla. 

Lue myös: Cha Cha cha on ylittänyt 100 miljoonan kuuntelun rajan

Lue myös: Käärijä lähtee Euroopan-kiertueelle

Kilpailut

Uusimmat