Kuva: AOP

Tiesitkö? Kiti Kokkonen on monen rakastetun animaatiohahmon ääni

05.09.2023 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kokkonen on antanut äänensä muun muassa Minni Hiirelle.

Voit myös kuunnella jutun alta tai suoraan Podplaysta.

Näyttelijä Kiti Kokkonen on tuttu näky suomalaisille useista elokuvista ja tv-ohjelmista. Näitä ovat muun muassa Se mieletön remppa -elokuva sekä ohjelmat Putous ja Keihäsmatkat

Rakastettu näyttelijä on tehnyt urallaan paljon ja hän on toiminut myös teatterin taiteellisena johtajana sekä useiden animaatiohahmojen äänenä.

Kokkonen on esimerkiksi ääninäytellyt Misty-hahmoa Pókemon-tv-sarjassa sekä -elokuvissa. Hän on myös antanut äänensä Minni Hiirelle sekä Tehotyttöjen Poppanalle. The Simpsons Movie -elokuvan suomenkielisessä versiossa Kokkonen ääninäytteli Lisa Simpsonia.

Vuodesta 2019 lähtien Kokkonen on myös toiminut Pikku Myynä, kun Muumilakson hahmoille annettiin uudet äänet.

– Rooli pelotti, koska tiedän, miten pyhä asia muumit ovat suomalaisille, ja millaisina ne on aiemmin totuttu näkemään. Muumit ovat iso osa suomalaista kulttuuria, ja ne kuuluvat suomalaiseen identiteettiin, Kokkonen kertoi vuonna 2019 Ilta-Sanomille. 

Tänä syksynä Kokkonen nähdään Tämä on tämä -ohjelmassa.

Ohjelman kapteenit Kiti Kokkonen ja Joonas Nordman yrittävät yhdessä tunnettujen vieraiden kanssa ratkaista helppoja kysymyksiä, jotka eivät ole koskaan olleet näin vaikeita. Kirsi Alm-Siiran juontamassa ohjelmassa vastataan kahteen kysymykseen: mikä on tämä ja kuka on tämä?

Lue myös: Kiti Kokkosen, Joonas Nordmanin ja Kirsi Alm-Siiran luotsaama uusi komediapaneeli starttaa syksyllä

Lue myös: Taiteilijavanhemmat vaikuttivat Kiti Kokkosen ammatinvalintaan: "Oli lapsuudessa hyvin selvää"

Lähde: Ilta-Sanomat, Länsiväylä

Kilpailut

Uusimmat