Kuva: AOP

Kanye West vs. Kim Kardashian - yksi avioero, kaksi puolta

16.09.2023 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kanye vs. Kim: The Divorce -dokumenttisarjassa pureudutaan yhden maailman seuratuimman pariskunnan avioeroprosessiin.

Hollywoodin tähtipari. Yhdysvaltojen kuninkaalliset. Maailman seuratuin paristunta. Power couple.

Tosi-tv-tähti Kim Kardashianin ja rap-artisti Kanye Westin välinen avioliitto ja etenkin päättyneen avioliiton jälkipyykki on ollut viihdemaailman otsikoissa tämän tästä viimeiset puolitoista vuotta. Suoratoistopalvelu Discovery+ on julkaissut elokuussa palvelussaan pariskunnan erosta kertovan kaksiosaisen dokumenttisarjan Kim vs. Kanye: The Divorce. Ensimmäinen jakso käsittelee avioeroa Westin näkökulmasta ja sarjan jälkimmäisessä osassa pureudutaan Kardashianin puoleen asiassa.

Dokumentissa Westia kuvaillaan miehenä, jota riivaavat vakavat mielenterveysongelmat, ylitsepursuava julkisuus sekä Kardashian-dynastian luomat paineet. Hän on mies, joka teki Kardashianista vakavastiotettavan tähden.

Kardashianin puolella West nähdään äärimmäisyyksiin menevänä öykkäröijänä, joka ei ole valmis päästämään irti entisestä vaimostaan eikä perheestään.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vuonna 2014 avioitunut pariskunta vietti satumaisia häitään Italiassa. Pariskunnalle on siunaantunut neljä lasta, jotka ovat epäilemättä vanhemmilleen tärkeitä. Erityisesti pariskunnan esikoistytär North on joutunut vanhempiensa kiistakapulaksi. West on kritisoinut muun muassa Kardashianin päätöstä antaa tyttärensä julkaista sisältöä sosiaaliseen mediaan.

Kanye: Öykkäri vai uhri?

West on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä rap-artisteja, joka on tehnyt mittavan uran niin musiikin parissa kuin muotisuunnittelijanakin. Westin Yeezy-lenkkareiden todetaan olevan Jordaneiden jälkeen tunnetuimmat lenkkarit.

(kuva: AOP)

West on tehnyt viime vuosina lukuisia ulostuloja haastatteluissa ja sosiaalisen median tileillään, jotka ovat aiheuttaneet hämmennystä. Hän on muun muassa pyrkinyt Yhdysvaltain presidentiksi, julkaissut antisemitistisiä kirjoituksia ja uhkaillut julkisesti entisen vaimonsa miesystävää, koomikko Pete Davidsonia.

West on puhunut julkisuudessa kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joiden vuoksi hän on ollut myös sairaalahoidossa.

Dokumentissa nähdään otteita haastattelusta, jossa hän kertoo välttelevänsä lääkkeidensä ottoa median luomien paineiden vuoksi. Hänen mukaansa lääkitys nostaa hänen painoaan, josta sitten yhdysvaltalaiset juorusivustot saavat kirjoitettavaa ja irvailtavaa.

Kim: Hyvä äiti vai laskelmoiva uranainen?

Dokumentissa annetaan ymmärtää, kuinka Paris Hiltonin assistentista superjulkkikseksi noussut Kardashian ei olisi mitään ilman Westia. Westin kuvataan nostaneen Kardashianin maailmantähtien eliittiin, joille löytyy eturivin paikka Pariisin muotiviikolta.

Toisaalta Westin todetaan kontrolloineen Kardashianin menemisiä, tulemisia, ulkonäköä ja ystäväpiiriä mielensä mukaan. Hänen kerrotaan saaneen raivokohtauksia ja käyttäytyneen arvaamattomasti.

(kuva: AOP)

Kardashianille maine merkitsee kaikkea: hän on julkkis siksi, että hän on julkkis. Kardashian-brändi on satojen miljoonien dollareiden arvoinen, joten sitä on vaalittava kuin Graalin maljaa, jottei se tuhoutuisi. Saiko West lähtöpassit Kardashian-perheestä epäsopivan käyttäytymisensä vuoksi?

Dokumentissa kuullaan niin pariskunnan lähipiiriin kuuluneita henkilöitä, toimittajia kuin avioeroprosessissa mukana olleita juristeja, joilla jokaisella on sanansa sanottavana yhden maailman seuratuimman avioeron kulisseista.

Lue myös: Kanye Westin ahdinko syvenee - putosi pois miljardöörien listalta

Lue myös: Kim Kardashian puhuu avioerostaan: "Olen itkenyt tarpeeksi"

Kilpailut

Uusimmat