Kuva: AOP / Shutterstock

Traagisesta sukellusveneonnettomuudesta on suunnitteilla elokuva - "Maailmalla on oikeus tietää totuus"

02.10.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

OceanGate-yrityksen järjestämä sukellusvenematka Titanicin hylylle päättyi traagisesti viime kesäkuussa.

Viime toukokuussa tapahtuneesta sukellusveneonnettomuudesta on suunnitteilla elokuva.

Tuottaja E. Brian Dobbinsin kerrotaan suunnittelevan fiktiivistä elokuvaa, jossa käydään läpi kadonneen sukellusveneen viisi päivää kestäneet etsinnät. Etsinnät lopetettiin viranomaisten havaittua, että Titanicin hylylle sukeltamassa ollut alus oli räjähtänyt vaatien viiden matkustajan hengen. Elokuvaa ovat käsikirjoittamassa Justin MacGregor sekä Jonathan Keasey.

- Elokuvamme ei ainoastaan kunnioita sukellusveneonnettomuudessa mukana olleita ja heidän perheitään, vaan käsittelee myös median nykyistä luonnetta, Keasey toteaa Deadline-julkaisulle antamassaan lausunnossa.

- Vain totuudella on väliä. Maailmalla on oikeus tietää totuus, eikä ainoastaan viiden minuuttin julkisuutta etsivien meille pakottamaa syöttiä. Elämä ei ole mustavalkoista, se on monimutkaista, Keasey jatkaa.

OceanGate-yrityksen omistama Titan-sukellusvene katosi 18. kesäkuuta. Sen kyydissä olleet viisi matkustajaa menehtyivät. Matkalla olivat mukana OceanGate-yrityksen toimitusjohtaja Stockton Rush, miljardööri Hamish Harding, tutkimusmatkailija Paul-Henri Nargeolet sekä liikemies Shahzada Dawood sekä hänen 19-vuotias poikansa Suleman Dawood.

Tulevan elokuvan ohjaajaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta Titanic-elokuvan ohjannut ohjaaja James Cameron on tyrmännyt huhut siitä, että hän toimisi elokuvan ohjaajana.

"En ole mukana OceanGate-elokuvassa. En nyt enkä koskaan tule olemaan", Cameron kommentoi heinäkuussa X:ssä.

Lue myös: Youtube-tähti MrBeast kertoo saaneensa kutsun sukellusvenematkalle Titanicin hylylle - kieltäytyi

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat