Kuva: Senja Rapila

Me Naiset: Eicca Toppinen kertoo, kuinka salainen viestittely fanin kanssa johti kriisiin avioliitossa

05.10.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Toppinen seurustelee nykyään Marianne Lindbeckin kanssa.

Muusikko Eicca Toppinen ja näyttelijä Kirsi Ylijoki erosivat vuoden 2020 maaliskuussa 23 vuoden avioliiton jälkeen. Erosta uutisoitiin tuolloin paljon ja molemmat osapuolista antoivat sen tiimoilta lausuntoja.

Tuoreessa Me Naiset -lehden haastattelussa Toppinen kertoo, että eräs yhteydenpito faniin muuttui lopulta rakkaudeksi. Vuosi oli 2018 ja Apocalypticassa soittava Toppinen sai kiitosviestin. 

- Faneilta tulee paljon viestejä, mutta jokin tässä puhutteli erityisesti. Vastasin Mariannelle, ja aloimme pitää yhteyttä. Vaikka olimme tekemisissä vain etänä, meille syntyi nopeasti syvä yhteys, Toppinen sanoo.

Viesti oli norjalaiselta Marianne Lindbeckiltä, jonka kanssa Toppinen nykyään seurustelee. Näet kuvan Toppisesta ja Lindbeckistä Me Naiset -lehden sivuilta.

- Kun yhteydenpitomme paljastui puolisolleni Kirsille tammikuussa 2019, yli 20 vuotta kestänyt avioliittomme ajautui kriisiin.

Toppinen ja Ylijoki asuivat vielä vuoden yhdessä, mutta päätyivät eroon. Myös alkoholista oli tullut vuosien mittaan ongelma, joten kun avioliitto ajautui kriisiin, Toppinen jätti päihteet.  

- Vuosi oli minulle raskas, ja kävin syvissä vesissä. Kyseenalaistin itseni ja ajatukseni joka päivä. Lapsemme olivat jo aikuisia, joten yritin ymmärtää, mitä itse tarvitsen. Kysyin itseltäni myös, olenko hullu ja vain uskottelen itselleni kuvitelmia. Minulle on aina ollut tärkeää tehdä oikeita ratkaisuja

Vaikka kuinka Toppinen yrittää tehdä asioita mahdollisimman oikein ja oikealla tavalla, aina lopputulos ei ole paras mahdollinen. 

- Tietysti toivon, että olisin uskaltanut kertoa Mariannesta puolisolleni suoraan. Olisi ollut hienoa olla suoraselkäisempi ja rohkeampi. Toisaalta mietin, miksi näin pääsi tapahtumaan. Harva meistä tekee asioita pahuuttaan, vaan jostain emotionaalisesta tarpeesta.

Toppinen myös korostaa, että Marianne ei ollut juurisyy avioeroon Kirsistä.

Apocalyptica on yksi menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti miljoonia levyjä ja se täyttää keikkasaleja ympäri maapallon. 

Toppisen elämäkertakirja ilmestyi tänään 5. lokakuuta. Eicca – yhdistävä tekijä -nimellä kulkeva kirja kertoo, miten Sibelius-Akatemian karmeja kolistelleesta nuoresta miehestä kasvoi Apocalyptica-yhtyeen myötä Suomen kansainvälisesti tunnetuin sellisti.

Lue myös: Eicca Toppinen lopetti juomisen kolme vuotta sitten - "Elämänlaatu on kohentunut merkittävästi"

Lue myös: Apocalyptica innoitti Metallicaa tekemään sinfoniaorkesterilevyn - "Meidät lennätettiin paikalle"

Lue myös: Me Naiset: Kirsi Ylijoki erosi Eicca Toppisesta 23 vuoden liiton jälkeen, avaa syitä: "Viisas teko"

Lähde ja koko haastattelu: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat