Kuva: AOP

Eicca Toppinen lopetti juomisen kolme vuotta sitten - "Elämänlaatu on kohentunut merkittävästi"

25.10.2021 20:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Eicca Toppinen sanoo Radio SuomiRockin haastattelussa, että ei ole keksinyt yhtäkään hyvää syytä, miksi haluaisi alkoholia.

Apocalyptican albumeita on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita ja yhtye on kiertänyt maapalloa jo yli 20 vuotta.

Usein pitkillä keikkamatkoilla muusikot juhlivat paljon ja alkoholi saattaa siirtyä kiertueilta myös arkielämään. Apocalyptican Eicca Toppinen, 46, kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa juontaja Henri Laukalle, että lopetti itse alkoholin käytön kokonaan kolme vuotta sitten.

- Olin iltatissuttelija ja jossain vaiheessa huomasin, että kun on jatkuvasti alkoholin vaikutuksen alaisena, niin oma tunne-elämä menee solmuun. Minusta tuntui, että ainoa keino, millä pääsen kunnolla tutkimaan itseäni, on alkoholin käytön lopettaminen, Toppinen sanoo.

- Ehdin kyllä vuosien aikana juomaan ihan tarpeeksi. Kyseessä oli havahtuminen siitä, että määrät alkoivat kasvaa ja juominen oli ainoa tapa rentoutua. Elämänlaatu on nyt kohentunut merkittävästi. Jos haluat oppia ja kehittyä, jätä alkoholi pois, muusikko jatkaa.

Toppinen myös sanoo, että alkoholia ei ole tehnyt mieli lopettamisen jälkeen.  

- En ole itse keksinyt yhtäkään hyvää syytä, miksi haluaisin alkoholia. On hienoa esimerkiksi muistaa, mitä on ihmisten kanssa keskustelut.. Alkoholiton olut toimii monessa tilanteessa, sillä olut on hyvää, mutta humalaa en kaipaa. 

Voit kuunnella haastattelusta pätkiä arkipäivisin Radio SuomiRockilta. Koko haastattelu julkaistaan perjantaina Podplayssä

Voice.fi, Podplay ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Apocalyptica innoitti Metallicaa tekemään sinfoniaorkesterilevyn - "Meidät lennätettiin paikalle"

Lue myös: Apocalyptica käytti järisyttävän summan rahaa sellojen kuljettamiseen - nyt ongelma on ratkaistu

Kilpailut

Uusimmat